Prati nas

Vijesti

Umirovljenik Mato Veić darovao životnu ušteđevinu požeškoj bolnici

dlučio sam donirati svog vlastitog novca našoj bolnici i kupio sam ovaj aparat. Odlučio sam nešto pokloniti našoj bolnici i na tom sam ustrajao. Sad ću napuniti 75 godina i jako sam ponosan što sam mogao pokloniti vrijedan aparat našoj bolnici koji će uvjeren sam biti od velike koristi za sve bolesnike.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Umirovljenik Mato Veić (75) iz Ruševa darovao je požeškoj bolnici 100.000 eura za kupnju vrijednog dijagnostičkog uređaja. Kako piše portal Požega.eu.

Veić je povratnik iz Švicarske. Kaže, mislio je ostati kratko, a vratio se nakon 30 godina. “Došao sam ovdje u svoje selo, u mirovini sam i kod kuće tako pomalo radim. Odlučio sam donirati svog vlastitog novca našoj bolnici i kupio sam ovaj aparat. Odlučio sam nešto pokloniti našoj bolnici i na tom sam ustrajao. Sad ću napuniti 75 godina i jako sam ponosan što sam mogao pokloniti vrijedan aparat našoj bolnici koji će uvjeren sam biti od velike koristi za sve bolesnike, a i sam sam boležljiv i ne daj Bože da mi zatreba ovaj uređaj.”

 “Dobili smo od gospodina Veića jedan ultrazvučni aparat koji je vrijedan 100 tisuća eura. To je jedna doista lijepa gesta koju do sada u mom radnom vijeku, u tom iznosu nismo zabilježili odnosno primili toliko vrijednu donaciju. Osim što smo iznenađeni i zahvalni smo gospodinu Veiću što se odlučio tako pokazati da želi pomoći ljudima koji su bolesni i to u ranom otkrivanju ali i liječenju bolesti”, rekao je Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.