Prati nas

Mozaik

Glupo i opasno

Ako vam se unuci snimaju povezanih očiju, razlog je novi opasni izazov

Vidjeli smo tako tinejdžere kako padaju niz stube, ali i one koji su odlučili prekriti oči tijekom vožnje na autoputu. Izazov je uzeo toliko maha da je i sam Netflix na Twitteru objavio priopćenje.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Sandra Bullock (screenshot: Bird box, Netflix)

Što gluplje, to bolje. Tako bismo mogli opisati sve popularnije “izazove” koji se među mladima globalno šire. Jedan od takvih je “Bird Box” u kojem ljudi kao da se natječu kako se bespotrebno ozlijediti.

Inspiriran je horror filmom “Bird box” koji se prikazuje na Netflixovoj platformi, a sudionici poput lika iz spomenutog filma (Sandra Bullock) povezom pokrivaju oči da bi se lišeni vida kretali cestama, gradovima, trgovačkim centrima… Pri tome ih prate prijatelji koji sve snimaju, a najopasnije i najsmješnije scene potom objavljuju na društvenim mrežama.


Vidjeli smo tako tinejdžere kako padaju niz stube, ali i one koji su odlučili prekriti oči tijekom vožnje na autoputu. Izazov je uzeo toliko maha da je i sam Netflix na Twitteru objavio priopćenje u kojem kaže: “Ne vjerujemo da ovo moramo napisati, ali molimo vas da se ne ozljeđujete ovim ‘Bird Box izazovom’. Ne znamo kako je sve počelo, cijenimo to što volite film, ali imamo samo jednu želju – da ne završite u bolnici.”

U priloženom videu pogledajte kako izgleda ta nova ludost koja je osvojila svijet.

.

Mozaik

Mijau! Danas je Međunarodni dan mačaka

Mačka je među omiljenim kućnim ljubimcima, pojavljuje se u mitologiji i legendama, a u drevnom Egiptu se smatrala kultnom životinjom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U svijetu se obilježava Međunarodni dan mačke, godišnja manifestacija koju je 2002. godine ustanovio Međunarodni fond za dobrobit životinja (IFAW), javlja N1.

Taj dan, 8. kolovoza, ustanovljen je s ciljem ohrabrivanja vlasnika i ljubitelja mačaka da jednom godišnje obilježe i dan tih životinja, ali i poticanja građana da dodatno brinu o njima.


Organizacije za zaštitu životinja na ovaj dan nude građanima da usvoje neku napuštenu mačku iz azila. Ljubitelji maca na ovaj dan obično na društvenim mrežama razmjenjuju fotografije i video zapise svojih ljubimaca.

Postoji i Međunarodni dan crne mačke, koji se obilježava 17. kolovoza. Taj dan je ustanovljen kako bi se “rehabilitirale” crne mačke, žrtve praznovjerja. Tog dana se također na usvajanje nude crne mace.

Neke zemlje obilježavaju i Nacionalni dan mačke. Tako je u SAD taj dan 29. listopada, u nekim europskim zemljama je to 17. veljače, a u Rusiji 1. ožujka. Japan slavi svoje mačke 22. veljače.

Mačka je među omiljenim kućnim ljubimcima, pojavljuje se u mitologiji i legendama, a u drevnom Egiptu se smatrala kultnom životinjom.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP