Prati nas

Mozaik

Glupo i opasno

Ako vam se unuci snimaju povezanih očiju, razlog je novi opasni izazov

Vidjeli smo tako tinejdžere kako padaju niz stube, ali i one koji su odlučili prekriti oči tijekom vožnje na autoputu. Izazov je uzeo toliko maha da je i sam Netflix na Twitteru objavio priopćenje.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Sandra Bullock (screenshot: Bird box, Netflix)

Što gluplje, to bolje. Tako bismo mogli opisati sve popularnije “izazove” koji se među mladima globalno šire. Jedan od takvih je “Bird Box” u kojem ljudi kao da se natječu kako se bespotrebno ozlijediti.

Inspiriran je horror filmom “Bird box” koji se prikazuje na Netflixovoj platformi, a sudionici poput lika iz spomenutog filma (Sandra Bullock) povezom pokrivaju oči da bi se lišeni vida kretali cestama, gradovima, trgovačkim centrima… Pri tome ih prate prijatelji koji sve snimaju, a najopasnije i najsmješnije scene potom objavljuju na društvenim mrežama.


Vidjeli smo tako tinejdžere kako padaju niz stube, ali i one koji su odlučili prekriti oči tijekom vožnje na autoputu. Izazov je uzeo toliko maha da je i sam Netflix na Twitteru objavio priopćenje u kojem kaže: “Ne vjerujemo da ovo moramo napisati, ali molimo vas da se ne ozljeđujete ovim ‘Bird Box izazovom’. Ne znamo kako je sve počelo, cijenimo to što volite film, ali imamo samo jednu želju – da ne završite u bolnici.”

U priloženom videu pogledajte kako izgleda ta nova ludost koja je osvojila svijet.

.

Mozaik

Počinje najveći filmski festival na svijetu

U sklopu festivala kojeg zajednički organiziraju Tribeca Enterprises i YouTube, bit će prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora dvadeset i jednog vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i glazbenih nastupa.

Silvija Novak

Objavljeno

|

29. svibnja počinje najveći filmski festival na svijetu. No i taj će veliki kulturni događaj biti održan na internetu. Bez obzira na to što je ograničen samo na digitalnu sferu, festival “We Are One” doista će biti događaj bez presedana.

Naime, u sklopu festivala kojeg zajednički organiziraju Tribeca Enterprises i YouTube, bit će prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora dvadeset i jednog vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i glazbenih nastupa.


Festival će trajati deset dana, a u središtu pažnje bit će oni filmovi koji donose promjene i povezuju globalnu publiku. “We Are One” filmski festival u potpunosti će se održati na YouTube kanalu u razdoblju od 29. svibnja do 7. lipnja.

Preko 35 zemalja predstavit će se s ukupno 23 narativna i osam dokumentarnih dugometražnih filmova, 57 narativnih i 15 dokumentarnih kratkih filmova, 15 arhivskih i četiri ekskluzivno festivalska razgovora, te pet programskih sadržaja iz domena virtualne realnosti, piše portal Arteist.

Detaljan program festivala možete pogledati na mrežnoj stranici festivala www.weareoneglobalfestival.com.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP