Prati nas

Mozaik

Glupo i opasno

Ako vam se unuci snimaju povezanih očiju, razlog je novi opasni izazov

Vidjeli smo tako tinejdžere kako padaju niz stube, ali i one koji su odlučili prekriti oči tijekom vožnje na autoputu. Izazov je uzeo toliko maha da je i sam Netflix na Twitteru objavio priopćenje.

Objavljeno

|

Sandra Bullock (screenshot: Bird box, Netflix)

Što gluplje, to bolje. Tako bismo mogli opisati sve popularnije “izazove” koji se među mladima globalno šire. Jedan od takvih je “Bird Box” u kojem ljudi kao da se natječu kako se bespotrebno ozlijediti.

Inspiriran je horror filmom “Bird box” koji se prikazuje na Netflixovoj platformi, a sudionici poput lika iz spomenutog filma (Sandra Bullock) povezom pokrivaju oči da bi se lišeni vida kretali cestama, gradovima, trgovačkim centrima… Pri tome ih prate prijatelji koji sve snimaju, a najopasnije i najsmješnije scene potom objavljuju na društvenim mrežama.

Vidjeli smo tako tinejdžere kako padaju niz stube, ali i one koji su odlučili prekriti oči tijekom vožnje na autoputu. Izazov je uzeo toliko maha da je i sam Netflix na Twitteru objavio priopćenje u kojem kaže: “Ne vjerujemo da ovo moramo napisati, ali molimo vas da se ne ozljeđujete ovim ‘Bird Box izazovom’. Ne znamo kako je sve počelo, cijenimo to što volite film, ali imamo samo jednu želju – da ne završite u bolnici.”

U priloženom videu pogledajte kako izgleda ta nova ludost koja je osvojila svijet.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.