Prati nas

Show

Institucije rade svoj posao

‘Fosili’ i Rajko Dujmić suduju se oko imena grupe

Jedino što ću reći jest da mi je žao da se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su Novi fosili, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svojem postojanju. Dakle 1969. godine naš Marinko Colnago i Slobodan Momčilović osnovali su Nove fosile.

Objavljeno

|

Zašto su se raspali Novi fosili?
Dijete sreće, 1987., Jugoton

U razgovoru za Večernji list pjevačica i televizijska voditeljica Sanja Doležal komentirala je gdje se točno danas nalaze “Novi Fosili” i zašto više ne nastupaju pod tim imenom.

Bend je, podsjećamo, još 2014. godine objavio da prestaje s radom. “Zbog teške Dujmićeve bolesti odlučili smo trenutačno prestati s radom grupe. Naime, poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku s ovisnošću zbog koje smo se razišli 1991. nakon što je odbio odlazak na liječenje”, složili su se Sanja Doležal (51), Marinko Colnago (72) i Vladimir Kočiš Zec (66) u priopćenju za 24sata.

Rajku Dujmić ne želi dogovor oko imena “Novi Fosili” pa bend ni ne nastupa pod tom etiketom. Doležal je Večernjem kazala kako ne zna zašto se nekadašnji šef popularne grupe ne želi dogovoriti oko imena, s obzirom da je publika željna njihovih nastupa.

“‘Novi fosili’ još uvijek su na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena ‘Novi fosili’. Zabranio nam je upotrebu tog imena. Još traje nekakav proces. U međuvremenu ne nastupamo pod tim imenom, ali nastupamo puno Zec, Marinko i ja s cijelom ekipom koja je i prije nastupala.”

“Jedino što ću reći jest da mi je žao da se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su Novi fosili, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svojem postojanju. Dakle 1969. godine naš Marinko Colnago i Slobodan Momčilović osnovali su Nove fosile. Nemojmo zaboraviti da je Rajko Dujmić genijalac, najbolji stvaratelj glazbe na ovim prostorima. Njegov je opus nešto što je rijetko tko napravio. Međutim, nažalost, bori se s bolešću i to je jedini razlog”, objasnila je Doležal.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.