Prati nas

Vijesti

Silom zakona

Iako je željela nastaviti raditi, prof. Mirjana Sanader mora u mirovinu

Supruga bivšeg šefa HDZ-a Ive Sanadera u srpnju će navršiti 65 godina i tražila je produljenje radnog odnosa za dvije godine u skladu s važećim pravilima. Odluka o neproduljenju radnog odnosa prof. Sanader donesena je tajnim glasovanjem.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Mirjana Sanader (screenshot: RTL)

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta (FF) u Zagrebu na sjednici održanoj u srijedu donijelo je odluku da se Mirjani Sanader, redovitoj profesorici u trajnom zvanju na Odsjeku za arheologiju i supruzi bivšeg premijera Ive Sanadera, nakon 65. godine ne produlji radni odnos.

Jutarnji list piše kako je odluka o neproduljenju radnog odnosa prof. Sanader donesena tajnim glasovanjem. “Žao mi je zbog takvog ishoda. Glasao sam za produljenje radnog odnosa prof. Mirjani Sanader jer je moj osobni stav da je ona istraživački aktivna i započela je projekte koje bi trebalo završiti”, kaže prof. Dragan Bagić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta. 


Supruga bivšeg šefa HDZ-a u srpnju će navršiti 65 godina i tražila je produljenje radnog odnosa za dvije godine u skladu s važećim pravilima.

“Vijeće Filozofskog fakulteta, sastavljeno od nastavnika i studenata, ima pravo, koje se temelji na Pravilniku, tajnim glasovima većine odlučiti o tome kome će se radni odnos produljiti, a kome neće. Na njihovo glasovanje ne utječe mišljenje matičnog odsjeka. To je Vijeće jučer odlučilo kako je odlučilo i ja na to nemam komentara, kao što ne bih imala komentara ni da su mi produljili radni odnos”, rekla je  profesorica Sanader.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP