Prati nas

Vijesti

Silom zakona

Iako je željela nastaviti raditi, prof. Mirjana Sanader mora u mirovinu

Supruga bivšeg šefa HDZ-a Ive Sanadera u srpnju će navršiti 65 godina i tražila je produljenje radnog odnosa za dvije godine u skladu s važećim pravilima. Odluka o neproduljenju radnog odnosa prof. Sanader donesena je tajnim glasovanjem.

Objavljeno

|

Mirjana Sanader (screenshot: RTL)

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta (FF) u Zagrebu na sjednici održanoj u srijedu donijelo je odluku da se Mirjani Sanader, redovitoj profesorici u trajnom zvanju na Odsjeku za arheologiju i supruzi bivšeg premijera Ive Sanadera, nakon 65. godine ne produlji radni odnos.

Jutarnji list piše kako je odluka o neproduljenju radnog odnosa prof. Sanader donesena tajnim glasovanjem. “Žao mi je zbog takvog ishoda. Glasao sam za produljenje radnog odnosa prof. Mirjani Sanader jer je moj osobni stav da je ona istraživački aktivna i započela je projekte koje bi trebalo završiti”, kaže prof. Dragan Bagić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta. 

Supruga bivšeg šefa HDZ-a u srpnju će navršiti 65 godina i tražila je produljenje radnog odnosa za dvije godine u skladu s važećim pravilima.

“Vijeće Filozofskog fakulteta, sastavljeno od nastavnika i studenata, ima pravo, koje se temelji na Pravilniku, tajnim glasovima većine odlučiti o tome kome će se radni odnos produljiti, a kome neće. Na njihovo glasovanje ne utječe mišljenje matičnog odsjeka. To je Vijeće jučer odlučilo kako je odlučilo i ja na to nemam komentara, kao što ne bih imala komentara ni da su mi produljili radni odnos”, rekla je  profesorica Sanader.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.