Kako se boriti protiv usamljenosti?
foto: Pixabay

Epidemija

Od usamljenosti sve više pate i mladi ljudi

Autor: • 03. 01. 2019. • Kolaž, Mozaik287 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Da starije osobe koje više ne rade ili su pretrpjele smrt nekog bliskog ili imaju zdravstvenih problema radi kojih se teže kreću, mogu patiti od usamljenosti, poznata je stvar. No najnovije istraživanje je pokazalo da i sve više mladih osoba pati od usamljenosti, piše Independent.

Štoviše, osobe između 18 i 30 godina osjećaju se usamljeno i izolirano čak i više od bilo koje druge dobne skupine.Istraživanje koje je provela organizacija Young Women’s Trust, koja se brine o mladim ženama bez prihoda ili s jako niskom prihodima, obuhvatilo je 4.000 mladih osoba i 1.100 onih između 54 i 72 godine. Ustanovljeno je i da mlade žene najviše pate.

Kao mogući razlozi za ovaj sve prisutniji osjećaj usamljenosti među mladima, navode se nedostatak bliskih veza jer je jedna od pet ispitanih osoba rekla kako se nema kome obratiti u slučaju da joj zatreba neka pomoć ili rame za plakanje. Posebno usamljeni su mladi ljudi koji su započeli samostalan život i odselili od roditelja. Oni posebno pate i od osjećaja da nikamo ne pripadaju.

“Ne možemo ignorirati ovu pravu epidemiju usamljenosti među mladima, posebno mladim ženama. Osjećaj izoliranosti jako utječe na osjećaj samopouzdanja i mentalno zdravlje”, rekla je doktorica Carole Easton iz Young Women’s Trust-a.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.