Prati nas

Vijesti

Rad u mirovini

SPAR zapošljava umirovljenike, navodno je zanimanje veliko

Uz zadržavanje postojeće mirovine umirovljenicima nudimo dodatne prihode, ugovor o radu na pola radnog vremena na radnom mjestu prodavača-blagajnika, a onima kojima je potrebno osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja.

Objavljeno

|

Posao za umirovljenike
screenshot: Spar/Youtube

“Pozdravljajući odluku Vlade kojom je proširena mogućnost zapošljavanja umirovljenika uz zadržavanje postojeće mirovine, SPAR Hrvatska pokrenuo je program u kojem umirovljenicima nudi fleksibilno zapošljavanje na četiri sata”, piše u priopćenju odaslanom medijima.

Doduše, u priopćenju ne piše koliko je takvih radnih mjesta za umirovljenike osigurano, dok se na stranicama kompanije vidi da traže prodavače, mesare i blagajnike. broj otvorenih mjesta nije naveden.

“Uz zadržavanje postojeće mirovine umirovljenicima nudimo dodatne prihode, ugovor o radu na pola radnog vremena na radnom mjestu prodavača-blagajnika, a onima kojima je potrebno osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja. Uz ove pogodnosti umirovljenicima nudimo i mogućnost izbora fleksibilnog radnog vremena.”

SPAR donosi i izjavu predsjednika Uprave Helmuta Fenzla, prema kojoj umirovljenici pokazuju veliki interes i raspituju se kod voditelja trgovina za posao, kao i to da se realiziraju prva zapošljavanja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.