Jesu li vegani zdravi?
foto: Pixabay

Povrće i zdravlje

Vegani su na bolovanju dva puta češće od kolega koji jedu meso

Autor: • 16. 01. 2019. • Kolaž, Zdravlje195 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Iako svi znaju da pretjerano uživanje u mesu i mesnim proizvodima nije dobro za zdravlje, novo istraživanje otkrilo je nešto zanimljivo kad su u pitanju vegani, odnosno ljudi koji ne jedu meso niti ikakve proizvode životinjskog porijekla poput jaja, mlijeka i sireva.

Naime, kako piše Daily Mail, novo istraživanje je pokazalo da vegani uzimaju više bolovanja zbog lakših bolesti poput viroze ili gripe. Studija je pokazala da vegani u Velikoj Britaniji godišnje uzmu do pet dana bolovanja, što je skoro dvostruko više od njihovih kolega koji jedu meso.Iako razlozi ove pojave nisu jasni, i sami vegani su u ispitivanju priznali da su 2018. godine uzeli više dana bolovanja nego prethodnih godina. Za usporedbu, polovina ispitanih osoba koje jedu meso, kazale su da su 2018. godine uzele jednak broj dana bolovanja kao i prethodnih godina, dok je svaka treća rekla da je uzela manje bolovanja.

Također, studija koja je obuhvatila 1.000 zaposlenih u uredima otkrila je i da vegani čak tri puta češće posjećuju svojeg liječnika opće prakse tijekom sezone viroze i gripe u odnosu na ostatak populacije. Vegani tako posjete liječnika 2,6 puta, dok njihove kolege koji jedu meso to učine tek 0,7 puta.

Još jedan zanimljiv podatak otkrilo je istraživanje koje je proveo Fisherman’s Friend. Naime, njihova studija pokazala je da radnici koji pripadaju generaciji milenijalaca (rođeni između 1978. i 2000.) uzimaju čak tri puta više slobodnih dana zbog bolovanja od njihovih kolega starih 55 ili više godina.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.