Prati nas

Vijesti

Neljudski uvjeti

Zadar: Pacijenti se moraju skidati dogola pred desecima drugih pacijenata

Nisam više mogla trpjeti da me drugi pacijenti gledaju dok mi sestra daje terapiju. Ne govorim vam ovo samo zbog sebe, nego zbog svih pacijenta Zadarske županije koji moraju koristiti usluge fizikalne terapije u Poliklinici.

Objavljeno

|

Sramota u Zadru
foto: Pixabay

52-godišnja Zadranka požalila se Jutarnjem listu na nevjerojatne uvjete u kojima se pruža fizikalna terapija u zadarskoj Poliklinici na Relji na čiji se dovršetak čekalo desetljećima, Naime, dvorana u kojoj se pruža terapija nema paravani pa se pacijenti moraju skidati goli pred desecima drugih pacijenata koji čekaju u velikoj dvorani u podrumu zgrade.

“Došla sam na terapiju i sestra mi govori da se moram skinuti. Tu, ispred svih, gdje me svi vide jer cijela Poliklinika nema paravan! Je li to normalno!?! Dva sam puta to nekako podnijela, ali u srijedu više nisam mogla. Nisam više mogla trpjeti da me drugi pacijenti gledaju dok mi sestra daje terapiju. Ne govorim vam ovo samo zbog sebe, nego zbog svih pacijenta Zadarske županije koji moraju koristiti usluge fizikalne terapije u Poliklinici”, kazala je nezadovoljna pacijentica.


“Mislim da je to civilizacijski minimum koji se treba omogućiti ljudima da se u situacijama kad primaju terapiju, koje nisu uvijek ugodne i zbog kojih se ponekad trebaju skinuti dogola, osjećaju koliko-toliko ugodno. A vidim da smeta i drugima. Znam mnogo pacijenata koji su zbog ovakvih uvjeta odustali od fizikalne terapije.”

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc potvrdio je da Odjel fizikalne medicine još nije uspio nabaviti paravane koji bi pacijentima osigurali nužnu privatnost kod primanja terapije. Sve je kaže, zapelo na natječaju. Naime, kako se na natječajima traži najpovoljniji ponuditelj, oni koji nisu izabrani mogu uložiti žalbu pa se cijeli proces nabave može otegnuti unedogled. Ipak, iz Uprave poručuju da je natječaj pri kraju te da bi najkasnije za mjesec dana na Odjel trebalo doći 40 paravana.

“Znam da pacijentima nije ugodno dolaziti na terapiju u ovakvim uvjetima, a isto se tako osjećaju i moji kolege. Zato ih sve molim za još malo strpljenja”, kaže voditelj Odjela fizikalne medicine zadarske bolnice dr. Neven Birkić.

.

Vijesti

Kolinda: ‘Kako god bilo, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj. Uvijek sam se vraćala’

Novinari predsjednicu gotovo svaki dan pitaju kada će se kandidirati za drugi mandat. Iako ima potporu HDZ-a, svoje namjere još nije objavila. No jedno zna – starost će provesti u domovini.

Objavljeno

|

Autor

Hoće li se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uopće natjecati za drugi mandat? Pitanje je to koje već neko vrijeme postavljaju novinar, političari, a sada već i građani.

Jučer je, podsjetimo, na Pantovčaku nakon svečanosti povodom Dana državnosti za Novu TV izjavila: “Želim predsjednički mandat odraditi do kraja. Što će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore.”


I danas je u Vukovaru ponovila kako posla ima za one koji hoće raditi. “Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”, kaže predsjednica.

Što će se dogoditi ako ne osvoji drugi mandat?  “To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli”, kaže Kolinda Grabar-Kitarović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP