Prati nas

Mozaik

djed i njegov unuk

Djed koji se ne razumije u tehnologiju smislio urnebesne memove

Ovo je jedan od najazabavnijih djedova koje smo vidjeli. Da se on i osmomjesečni unuk Ty snalaze sasvim dobro bez mame i tate koji su na odmoru, pokazao je putem šaljivih poruka koje je unaprijed isprintao i stavio ih kraj malenog te uslikao mobitelom.

Objavljeno

|

screenshot: ABC News

Sigurno ste čuli za izraze “high tech” i “low tech”, pri čemu ovo prvo označava nešto ili nekoga sklonog visokoj, a drugo niskoj tehnologiji. Djed iz priče ABC Newsa je “low tech” – koristi stari preklopni mobitel i poruke piše na običnom papiru. No svejedno, to je jedan od najzabavnijih djedova koje smo vidjeli.

Ovaj djed – čije je pravo ime David – doletio je u Fort Knox u Kentuckyju kako bi pomogao oko čuvanja svog osmomjesečnog unuka Tya dok su njegovi roditelji na prvom godišnjem odmoru bez djeteta. Fotografije koje im djed šalje pokazuju da je on i maleni snalaze jako dobro.

“Ove slike je moj tata smislio još i prije nego je došao k nama. Isprintao je na papiru poruke kod svoje kuće, jer je unaprijed znao da bi s našim printerom mogao imati problema. Od tih su poruka nastali ovi zabavni ‘memovi’, iako sam djed uopće ne zna što je to ‘meme’, niti ima Facebook”, kaže njegova kći, Stephanie Waterhouse. Podsjetimo, “meme” je naziv za popularni, najčešće slikovni sadržaj koji se internetom širi od korisnika do korisnika.

Neke od poruka glase: “Mama i tata! Danas smo gledali aute. Mogu li dobiti svoju vozačku dozvolu malo ranije? Jako mi se sviđa jedan crveni. Voli vas Ty!”, “Mama i tata! Upoznao sam jednu djevojčicu. Djed je rekao da bi kum Danny bio ponosan. Voli vas, Ty!”, “Mama i tata! Danas smo bacili svo povrće i čitav dan gledali crtiće. Nemojte se brinuti. Voli vas Ty!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.