Prati nas

Vijesti

Nema lista čekanja

Kakvu poruku građanima šalju državnici odlaskom u privatne klinike?

Objavljeno

|

Koliko se čeka na pregled?
foto: Mojevrijeme.hr

Nakon objave o preventivnom zdravstvenom pregledu koji je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavila u privatnoj ustanovi, nekadašnji ministar mirovinskog sustava Mirando Mrsić postavlja pitanje: „Kakvu je poruku poslala građanima?“

„Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa“, rekla je predsjednica objašnjavajući zašto je bila na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji.

„Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali predsjednica je umjesto u neku od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu poliklinika“, objavio je na društvenim mrežama Mrsić.

„Postavlja se pitanje, zašto nije koristila usluge javnog zdravstva, tko je platio pregled i koju poruku predsjednica šalje građanima? Vi koji imate novaca ili poziciju kao ja, liječit ćemo po privatnim klinikama dok ste vi drugi osuđeni na beskonačne liste čekanja. Zašto predsjednica ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama?“ pita ovaj hematolog, bivši SDP-ovac, a danas predsjednik političke stranke Demokrati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.