Prati nas

Vijesti

Kukavičje jaje

Pernar tvrdi da 2.000 muškaraca godišnje bude prevareno za očinstvo

Ppopulistički zastupnik tvrdi da čak 2.000 muškaraca u Hrvatskoj godišnje upišu očinstvo nad djecom, ne znajući da im nisu biološki očevi. I zato je tražio mogućnost propitivanja očinstva od strane osobe koja propituje ili isključuje očinstvo do navršene 25. godine djetetova života.

Objavljeno

|

Požaliti nakon rođenja djeteta
foto: Pexells

U Saboru je propao prijedlog Izmjena obiteljskog zakona Ivana Pernara iz Živog zida. Naime, ovaj populistički zastupnik tvrdi da čak 2.000 muškaraca u Hrvatskoj godišnje upišu očinstvo nad djecom, ne znajući da im nisu biološki očevi. I zato je tražio mogućnost propitivanja očinstva od strane osobe koja propituje ili isključuje očinstvo do navršene 25. godine djetetova života.

“Problem je što 2.000 očeva godišnje u Hrvatskoj ne zna da nisu očevi djece koja se vode kao njihova”, rekao je Pernar istaknuvši kako u slučaju raspada braka tim očevima će sud dosuditi plaćanje alimentacije. “Je li korektno da alimentaciju plaća osoba koja to nije, je li to ispravno, moralno i pošteno?”, upitao je Pernar predstavljajući svoj zakonski prijedlog.

Državna tajnica u Ministarstvu za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa kazala je da Vlada ne prihvaća predložene izmjene navodeći odredbe važećeg zakona, a Ante Babić (HDZ) poručio da nakon 7. godine života djeteta otac uvijek može osporavati očinstvo u građanskoj parnici privatnom tužbom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.