Prati nas

Vijesti

Svi suosjećaju

Pernar kaže da ima malariju: ‘Hitno se traži dojilja’

Pernar kaže da mu je ljekarnik rekao da će ozdraviti kroz tri dana. Kaže i da ne može stajati na nogama i da se dobro osjeća samo dok leži.

Objavljeno

|

Ivan Pernar ima malariju
Ivan Parner (S. Bura/mj)

Bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida Ivan Pernar objavio je na Telegramu da se u Zambiji zarazio malarijom. Kaže da je osjetio opću slabost, bolove u gležnjevima, laganu glavobolju i temperaturu. Zbog toga je i odgođeno njegovo svjedočenje protiv osmero hrvatskih posvojitelja na Visokom sudu u Ndoli.

Infekciju je, kaže, otkrio posve slučajno, nakon što mu je ljekarnik ponudio rutinski test za malariju. U ljekarnu je, naime, išao kako bi kupio vitamin C. “Taj čovjek… Ma mislim, čovjek, crnac neki, Zambijac. Spasio mi je život. Spasio me jer je pravovremeno detektirao bolest, pravovremeno mi je dao lijek. Rekao mi je: Ne brini ništa, nije ti još mozak napalo, tek je krenulo”, kaže Pernar.

Lavina komentara koja je uslijedila naprosto je senzacionalna, a gotovo svi su se referirali na Pernarove “medicinske” savjete koje već godinama dijeli na društvenim mrežama. “Ima Boga. Prije je govorio da je lijek protiv svih bolesti majčino mlijeko. Neka nađe dojilju i malarija će biti kao rukom odnesena”, jedan je od komentara.

“Zašto vjeruje testu na malariju? To je možda samo gripa”, napisao je jedan korisnik Reddita. “Ja mislim da malarija ne postoji, a ako je ipak dobiješ, trebaš je liječiti C vitaminom i šetnjom kroz šumu”, dodaje drugi. Treći pak konstatira: “Nisi ti dobio malariju. Nažalost, ona je dobila tebe.”

“Što nema neki vitamin C protiv malarije? Zvekneš dva komada, odradiš pedeset sklekova i šibaš dalje”, savjetovao je još jedan komentator. “Dao mu lijek? Znači, nije se odlučio prirodno preboliti?” još je jedan urnebesan komentar koji se poziva na Pernarovo uvjerenje da COVID valja preboljeti, a ne cijepiti se protiv njega. “Da ti je i došlo do mozga, malarija bi pobjegla kad bi vidjela na što je naletjela”, umiruje nekadašnjeg političara jedan od sudionika “rasprave”.

Pernar kaže da mu je ljekarnik rekao da će ozdraviti kroz tri dana. Kaže da ne može stajati na nogama i da se dobro osjeća samo dok leži.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.