foto: Sandro Bura

Pravo doba

Sajam za zrele generacije ‘Pravo doba’ 16.-18. svibnja 2019.

Autor: • 26. 02. 2019. • Promo, Vijesti148 • Verzija za ispis Verzija za ispis


“Pravo doba” sajam za zrele generacije i cijele obitelji održat će se od četvrtka 16. do subote 18. svibnja 2019. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Peto izdanje ovog jedinstvenog projekta nudi zabavu, edukaciju, rekreaciju, zdravstvene preglede i savjetovanja.

Progovara se o aktualnim i interesantnim temama koje se tiču življenja u zreloj dobi. Jedna od tih tema je zapošljavanje umirovljenika pa svi zainteresirani za dodatnu zaradu mogu dobiti korisne informacije na ovom Sajmu.Lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti. U suradnji s izlagačima organizira se Besplatni mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti stanje sluha, vida, krvnog tlaka, gustoće kostiju, razina glukoze u krvi, napraviti EKG. Dom zdravlja Zagreb – Centar “seli” svoje ordinacije na Zagrebački velesajam, gdje organizira sistematski pregled uz završnu konzultaciju s liječnikom.

foto: Sandro Bura

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog toga će na Sajmu sudjelovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda Vas potaknu da pronađete novi hobi.

Ponekad se pojavi i potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na “Pravom dobu” prezentirati svoju ponudu, a tvrtke s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti će ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

foto: Sandro Bura

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja. Čitaonica sajma “Pravo doba” je i ove godine mjesto opuštanja i razmjene knjiga.

Organizator “Pravog doba” je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Radno vrijeme: od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je besplatan. Više informacija potražite na stranicama Velesajma i Facebooku.

foto: Sandro Bura

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.