Prati nas

Show

U 99 GODINI

Umro je Milorad Ronkulin, posljednji suprug Žuži Jelinek

Preminuo je bivši sudac Milorad Ronkulin. Do posljednjeg dana bio je vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži. ‘Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene.’

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: znanje.hr

Samo mjesec dana prije 99. rođendana, preminuo je sudac u mirovini Milorad Ronkulin, u javnosti poznatiji kao posljednji suprug Žuži Jelinek.

O ljubavnoj sreći gospodina Ronkulina već smo pisali. Iza njega je ostala neutješna supruga Gordana Friščić koju je Ronkulin upoznao upravo na sprovodu svoje supruge Žuži. Milorad i Gordana vjenčali su se kad je njemu bilo 97 godina.


“Ako je mogao Joža Manolić, mogu i ja. Pa isto smo godište!”, rekao je tad bivši sudac.

“Taj je čovjek među anđelima. Jedna splitska duša koja je voljela glazbu, šetnje Zrinjevcem, kolače i sladoled slastičarnice Vincek… Doista sam žalosna. Uvijek sam govorila: ‘Hvala Žužiki što ga je ostavila da se, barem koliko-toliko, družim s gospodinom Ronkulinom”, rekla je nakon suprugove smrti gospođa Friščić za Story.

Nakon smrti Žuži Jelinek, Ronkulinu je pripao i određeni dio njezinog bogatstva. No sve je odbio zadovoljan onime što ima sam – a to uopće nije malo: prostrani stan u centru Zagreba i sudačka mirovina od 6.000 kuna.

Ronkulin je do posljednjeg dana bio vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži.

“Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene. A udaj se onda, rekao sam joj. Bilo nam je jako lijepo. Putovali smo stalno, malo u Ženevu, malo u Opatiju… Na obali jezera u Ženevi imala je tri kuće. Išli smo od jedne do druge. Ja nikad ništa od nje nisam tražio, a evo sada se njezini sinovi i kćeri tuku za nasljedstvo. Ružno je to”, prenosi Miloradove riječi Jutarnji list.

Žuži je pak o njemu u jednoj kolumni napisala: “On zna za sve moje ljubavi, pred njim nemam nikakvih tajni. To je olakšanje koje ne dožive mnoge žene. On je prije mene bio u braku, i po onom što znam i što mogu procijeniti, vrlo je sličan mom Jelineku. Posao mu je bio iznad i ispred svega, pa i – žena. Možda mi se život tako posložio, kad se osvrnem na sve što sam proživjela, da sam počela s brakom iz ljubavi i tako ću završiti – iskreno je napisala Žuži.”

Posljednja želja Milorada Ronkulina, navodno, bila je da bude pokopan pored Žuži Jelinek s kojom je u braku bio 15 godina. Ipak, počiva pored prve supruge Ljerke.

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP