Prati nas

Show

U 99 GODINI

Umro je Milorad Ronkulin, posljednji suprug Žuži Jelinek

Preminuo je bivši sudac Milorad Ronkulin. Do posljednjeg dana bio je vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži. ‘Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene.’

Objavljeno

|

foto: znanje.hr

Samo mjesec dana prije 99. rođendana, preminuo je sudac u mirovini Milorad Ronkulin, u javnosti poznatiji kao posljednji suprug Žuži Jelinek.

O ljubavnoj sreći gospodina Ronkulina već smo pisali. Iza njega je ostala neutješna supruga Gordana Friščić koju je Ronkulin upoznao upravo na sprovodu svoje supruge Žuži. Milorad i Gordana vjenčali su se kad je njemu bilo 97 godina.

“Ako je mogao Joža Manolić, mogu i ja. Pa isto smo godište!”, rekao je tad bivši sudac.

“Taj je čovjek među anđelima. Jedna splitska duša koja je voljela glazbu, šetnje Zrinjevcem, kolače i sladoled slastičarnice Vincek… Doista sam žalosna. Uvijek sam govorila: ‘Hvala Žužiki što ga je ostavila da se, barem koliko-toliko, družim s gospodinom Ronkulinom”, rekla je nakon suprugove smrti gospođa Friščić za Story.

Nakon smrti Žuži Jelinek, Ronkulinu je pripao i određeni dio njezinog bogatstva. No sve je odbio zadovoljan onime što ima sam – a to uopće nije malo: prostrani stan u centru Zagreba i sudačka mirovina od 6.000 kuna.

Ronkulin je do posljednjeg dana bio vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži.

“Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene. A udaj se onda, rekao sam joj. Bilo nam je jako lijepo. Putovali smo stalno, malo u Ženevu, malo u Opatiju… Na obali jezera u Ženevi imala je tri kuće. Išli smo od jedne do druge. Ja nikad ništa od nje nisam tražio, a evo sada se njezini sinovi i kćeri tuku za nasljedstvo. Ružno je to”, prenosi Miloradove riječi Jutarnji list.

Žuži je pak o njemu u jednoj kolumni napisala: “On zna za sve moje ljubavi, pred njim nemam nikakvih tajni. To je olakšanje koje ne dožive mnoge žene. On je prije mene bio u braku, i po onom što znam i što mogu procijeniti, vrlo je sličan mom Jelineku. Posao mu je bio iznad i ispred svega, pa i – žena. Možda mi se život tako posložio, kad se osvrnem na sve što sam proživjela, da sam počela s brakom iz ljubavi i tako ću završiti – iskreno je napisala Žuži.”

Posljednja želja Milorada Ronkulina, navodno, bila je da bude pokopan pored Žuži Jelinek s kojom je u braku bio 15 godina. Ipak, počiva pored prve supruge Ljerke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.