Prati nas

Show

Umro je Milorad Ronkulin, posljednji suprug Žuži Jelinek

Preminuo je bivši sudac Milorad Ronkulin. Do posljednjeg dana bio je vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži. ‘Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene.’

Objavljeno

|

foto: znanje.hr

Samo mjesec dana prije 99. rođendana, preminuo je sudac u mirovini Milorad Ronkulin, u javnosti poznatiji kao posljednji suprug Žuži Jelinek.

O ljubavnoj sreći gospodina Ronkulina već smo pisali. Iza njega je ostala neutješna supruga Gordana Friščić koju je Ronkulin upoznao upravo na sprovodu svoje supruge Žuži. Milorad i Gordana vjenčali su se kad je njemu bilo 97 godina.“Ako je mogao Joža Manolić, mogu i ja. Pa isto smo godište!”, rekao je tad bivši sudac.

“Taj je čovjek među anđelima. Jedna splitska duša koja je voljela glazbu, šetnje Zrinjevcem, kolače i sladoled slastičarnice Vincek… Doista sam žalosna. Uvijek sam govorila: ‘Hvala Žužiki što ga je ostavila da se, barem koliko-toliko, družim s gospodinom Ronkulinom”, rekla je nakon suprugove smrti gospođa Friščić za Story.

Nakon smrti Žuži Jelinek, Ronkulinu je pripao i određeni dio njezinog bogatstva. No sve je odbio zadovoljan onime što ima sam – a to uopće nije malo: prostrani stan u centru Zagreba i sudačka mirovina od 6.000 kuna.

Ronkulin je do posljednjeg dana bio vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži.

“Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene. A udaj se onda, rekao sam joj. Bilo nam je jako lijepo. Putovali smo stalno, malo u Ženevu, malo u Opatiju… Na obali jezera u Ženevi imala je tri kuće. Išli smo od jedne do druge. Ja nikad ništa od nje nisam tražio, a evo sada se njezini sinovi i kćeri tuku za nasljedstvo. Ružno je to”, prenosi Miloradove riječi Jutarnji list.

Žuži je pak o njemu u jednoj kolumni napisala: “On zna za sve moje ljubavi, pred njim nemam nikakvih tajni. To je olakšanje koje ne dožive mnoge žene. On je prije mene bio u braku, i po onom što znam i što mogu procijeniti, vrlo je sličan mom Jelineku. Posao mu je bio iznad i ispred svega, pa i – žena. Možda mi se život tako posložio, kad se osvrnem na sve što sam proživjela, da sam počela s brakom iz ljubavi i tako ću završiti – iskreno je napisala Žuži.”

Posljednja želja Milorada Ronkulina, navodno, bila je da bude pokopan pored Žuži Jelinek s kojom je u braku bio 15 godina. Ipak, počiva pored prve supruge Ljerke.

.

Show

Oliver Mlakar: Ako me netko ne prepozna, u njemu je greška

Stvar koju ne toleriram: u informativnom programu ne smije biti lokalnog dijalekta, samo standardni hrvatski jezik. Kod neformalnih emisija lokalizmi su simpatični, ali u informativi im nije mjesto.

Objavljeno

|

Autor

Stare slike Olivera Mlakara

Najpoznatiji hrvatski voditelj i spiker, Oliver Mlakar (83) ni danas ne miruje. “Živim vrlo dinamično, nemam vremena za sjećanja na prošlost”, izjavio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Iz tog intervjua izdvajamo neke akcente.

O svojoj prepoznatljivosti

Može djelovati neskromno, prepotentno, ali ako me netko ne prepozna, nikada me nije vidio, nikada čuo, onda ja kažem kako je u njemu greška. To je baš čudo veliko. Pa ako me zbog ničega drugoga ta osoba ne poznaje, onda makar zbog Kviskoteke, koja je doslovce praznila ulice. Čujte, dobar se voditelj stvara, nekada se jako puno ulagalo u svaku emisiju, tek kada bi se svaki detalj doveo do savršenstva, izlazilo se vani.O ljubavnim ponudama

Ma bilo je tih ljubavnih ponuda, stizale su preko porukica ostavljenih na radnom stolu. Dolazile su telefonom, preko prijatelja, kolega. Ali nije tu bilo kruha, uvijek je bila i postojala samo moja Dunja. Sve te ponude, sve je to bilo u stilu – uzalud vam trud svirači. Bio sam čvrstog karaktera, neumoljiv. I tada i sada svoju sam obitelj čuvao kao kap vode na dlanu. Veliku popularnost nikada nisam koristio, ni tada ni sada. Ali, jesam, osjećao sam je.

O današnjem televizijskom programu

Baš sam neki dan pročitao nešto vezano uz jedan naš plesni show, kako je to bio reklamni niz isprekidan s nekoliko plesnih sekvencija. Bilo je reklama i u moje vrijeme, ali ne ovoliko kao danas. I stvar koju ne toleriram: u informativnom programu ne smije biti lokalnog dijalekta, samo standardni hrvatski jezik. Kod neformalnih emisija lokalizmi su simpatični, ali u informativi im nije mjesto.

Nastavi čitati