Prati nas

Show

U 99 GODINI

Umro je Milorad Ronkulin, posljednji suprug Žuži Jelinek

Preminuo je bivši sudac Milorad Ronkulin. Do posljednjeg dana bio je vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži. ‘Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene.’

Objavljeno

|

foto: znanje.hr

Samo mjesec dana prije 99. rođendana, preminuo je sudac u mirovini Milorad Ronkulin, u javnosti poznatiji kao posljednji suprug Žuži Jelinek.

O ljubavnoj sreći gospodina Ronkulina već smo pisali. Iza njega je ostala neutješna supruga Gordana Friščić koju je Ronkulin upoznao upravo na sprovodu svoje supruge Žuži. Milorad i Gordana vjenčali su se kad je njemu bilo 97 godina.


“Ako je mogao Joža Manolić, mogu i ja. Pa isto smo godište!”, rekao je tad bivši sudac.

“Taj je čovjek među anđelima. Jedna splitska duša koja je voljela glazbu, šetnje Zrinjevcem, kolače i sladoled slastičarnice Vincek… Doista sam žalosna. Uvijek sam govorila: ‘Hvala Žužiki što ga je ostavila da se, barem koliko-toliko, družim s gospodinom Ronkulinom”, rekla je nakon suprugove smrti gospođa Friščić za Story.

Nakon smrti Žuži Jelinek, Ronkulinu je pripao i određeni dio njezinog bogatstva. No sve je odbio zadovoljan onime što ima sam – a to uopće nije malo: prostrani stan u centru Zagreba i sudačka mirovina od 6.000 kuna.

Ronkulin je do posljednjeg dana bio vrlo vitalan i bistar. Nikad nije pušio i pio, a zdravlje je održavao redovitim šetnjama i jogom. U jednoj takvoj šetnji upoznao je i Žuži.

“Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene. A udaj se onda, rekao sam joj. Bilo nam je jako lijepo. Putovali smo stalno, malo u Ženevu, malo u Opatiju… Na obali jezera u Ženevi imala je tri kuće. Išli smo od jedne do druge. Ja nikad ništa od nje nisam tražio, a evo sada se njezini sinovi i kćeri tuku za nasljedstvo. Ružno je to”, prenosi Miloradove riječi Jutarnji list.

Žuži je pak o njemu u jednoj kolumni napisala: “On zna za sve moje ljubavi, pred njim nemam nikakvih tajni. To je olakšanje koje ne dožive mnoge žene. On je prije mene bio u braku, i po onom što znam i što mogu procijeniti, vrlo je sličan mom Jelineku. Posao mu je bio iznad i ispred svega, pa i – žena. Možda mi se život tako posložio, kad se osvrnem na sve što sam proživjela, da sam počela s brakom iz ljubavi i tako ću završiti – iskreno je napisala Žuži.”

Posljednja želja Milorada Ronkulina, navodno, bila je da bude pokopan pored Žuži Jelinek s kojom je u braku bio 15 godina. Ipak, počiva pored prve supruge Ljerke.

.

Show

Europa brine zbog drhtavice Angele Merkel (64), no događala se i prije

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel.

Objavljeno

|

Autor

Svi veći svjetski mediji izvijestili su o narušenom zdravlju njemačke savezne kancelarke Angele Merkel (64). Naime, najmoćnija žena Europske unije s vidljivom drhtavicom dočekala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Noge i ruke toliko su joj se tresle da se činilo kao da će se svakog trenutka srušiti za vrijeme slušanja himni. Kasnije se na konferenciji za novinare pojavila bez drhtavice te je dala novinarima naslutiti da se radilo o dehidraciji.


“Popila sam najmanje tri čaše vode koje su mi očito trebale i sada sam vrlo dobro”, objasnila je kancelarka. Nije ovo prvi puta da se Merkel tresla pred kamerama, no i tada je objašnjeno da jednostavno nije pila dovoljno vode.

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP