Prati nas

Vijesti

"Nemamo plan(et) b!"

I u Hrvatskoj mladi danas marširaju za klimu

Za danas je organiziran marš mladih za klimu. Okupljanje je u 12.30 sati na Europskom trgu gdje će biti održano i nekoliko govora. Uz poruku da “Nemamo plan(et) B”, učenici će krenuti prema Markovom trgu pokazati našim političarima koje su teme doista važne.

Objavljeno

|

Kako zaštiti okoliš?
foto: Pixabay

Na mladima svijet ostaje – to je stara i dobro poznata izreka. A kad vidimo kako su se stari ponijeli prema jedinom planetu kojeg imamo i kad vidimo da mlade to najviše zabrinjava, možda je doista dobro što svijet ostaje na mladima. Je mi se baš nismo proslavili.

Za danas je tako organiziran marš mladih za klimu čija je idejna začetnica 16-godišnja Šveđanka Gretom Thunberg, najnovija kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir. Štrajk je u kolovozu prošle godine počela sama, a ubrzo je postala globalna inspiracija za štrajk koji se danas treba održati u 1659 gradova u 105 zemalja diljem svijeta, koji će okupiti tisuće mladih.

Pridružit će im se i školarci iz Hrvatske koje je pokrenula Laura Skala, 17-godišnja učenica zagrebačke Privatne klasične gimnazije. Okupljanje je u 12.30 sati na Europskom trgu, gdje će biti održano i nekoliko govora. Simbolično je to mjesto, kaže Laura, jer se ujedinila cijela Europa, a sada će i naši srednjoškolci.

Uz poruku da “Nemamo plan(et) B”, učenici će krenuti prema Markovom trgu pokazati našim političarima koje su teme doista važne. Pridružite im se!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.