Prati nas

Vijesti

Bernardić majku ministrice Žalac nazvao bakom

Vinka Ivanković poznata je kao stečajna upraviteljica više tvrtka na istoku Hrvatske. Građanima Vukovarsko-srijemske županije posebno je ostao u pamćenju stečaj Županjske banke, javio je Večernji list. Trenutno obnaša mandat direktorice Županijske komore Vukovar – Hrvatske gospodarske komore. Ranije je bila i direktorica Hrvatske poštanske banke u Vinkovcima.

Objavljeno

|

Gabrijela Žalac (screenshot: Youtube)

“Kako je moguće da jedna majka, starija gospođa, jedna baka, uzima u najam skupi mercedes, vrijednosti jednog stana u Zagrebu i na taj način zapravo uzima zajam. Tržišna vrijednost veća je od plaće ministrice Žalac. Ovo smrdi na korupciju i na teška kaznena djela.“

Izjavi je to predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirajući novi slučaj u kojem se našla ministrica regionalnog razvoja u europskih fondova Gabrijela Žalac. No majka ministrice nije tek obična siromašna baka, kako to neizravno predstavlja prvak najveće oporbene stranke.Vinka Ivanković poznata je kao stečajna upraviteljica više tvrtka na istoku Hrvatske. Građanima Vukovarsko-srijemske županije posebno je ostao u pamćenju stečaj Županjske banke, javio je Večernji list. Trenutno obnaša mandat direktorice Županijske komore Vukovar – Hrvatske gospodarske komore. Ranije je bila i direktorica Hrvatske poštanske banke u Vinkovcima.

Podsjetimo, „Slavonska Gabi“ tvrdi da se protiv nje vodi medijski linč te da ima insinuacije da joj netko smješta o čemu zasad još ne želi govoriti, ali da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima.

“Zar oni misle da su građani budale? A ako Žalac ima indicije ili dokaze o unutarstranačkom obračunu, dužna je to prijaviti nadležnim institucijama države”, rekao je Bernardić.

.

Vijesti

Mesić o raspadu Jugoslavije: Trebali smo dogovoriti oročenu konfederaciju

Posljednji predsjednik SFRJ i bivši hrvatski predsjednik misli da se Jugoslavija nije trebala raspasti u krvavom ratu. Umjesto toga, smatra, trebalo je uvesti pokusni politički model s ograničenim trajanjem.

Objavljeno

|

Autor

Posljednji predsjednik Jugoslavije

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata Stipe Mesić komentirao je u Sarajevu raspad Jugoslavije. „Najkraće rečeno – ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar“, kazao je Mesić.

„Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene… Taj rat je za svaku osudu! A, mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao “oročena konfederacija” na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve“, rekao je bivši predsjednik za Deutsche Welle.Mesić je sa Sarajevo Business foruma poručio: „Moja je poruka da zapamtimo sve što se događalo u povijesti, ali da rješavamo sadašnje izazove i da idemo u budućnost s otvorenim srcem i otvorenim željama koje možemo ostvariti.“

Nastavi čitati