Prati nas

Vijesti

Uvozne akcije

Stanka Pametno traži zabranu molitelja pred bolnicama. Podržavate li zahtjev?

Riječ je o Inicijativi ’40 dana za život’ koja i ove godine ispred bolnica tijekom korizme moli u 29 gradova diljem Hrvatske. U 40 dana do Uskrsa žele, objasnili su, moliti ‘za božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja’.

Objavljeno

|

screenshot: Splitsko-makarska nadbiskupija/Youtube

Zbog novih okupljanja molitelja pred bolnicama i zdravstvenim ustanovama, stranka Pametno je predstavničkim tijelima 29 gradova poslala prijedlog zabrane javnih okupljanja na udaljenosti manjoj od 150 metara od bolnica i zdravstvenih ustanova.

Riječ je o Inicijativi “40 dana za život” koja i ove godine ispred bolnica tijekom korizme moli u 29 gradova diljem Hrvatske. U 40 dana do Uskrsa žele, objasnili su, moliti “za božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja”. Ova akcija je jedna od vidljivih manifestacija globalnog konzervativnog pokreta, a koja je u Hrvatsku uvezena iz Sjedinjenih Država.“Sada već uobičajene molitve usmjerene su na žene koje u bolnice dolaze tražiti savjet i pomoć pri potpomognutoj oplodnji ili pri prekidu trudnoće. To je pak uznemirujuće za pacijente, osobito za žene koje su i same već traumatizirane svojom situacijom”, poručuju iz stranke Pametno.

Mjesto molitve pred KB Merkur u Zagrebu (scr: N1)

“Svi građani moraju imati slobodu pristupiti zdravstvenim ustanovama bez straha od progona ili javne osude”, ističu u priopćenju.

Definirati zaštićenu zonu

Stranka Pametno poziva se na članak 11. Zakona o javnom okupljanju koji propisuje da nisu dopušteni niti mirno okupljanje niti javni prosvjedi u blizini bolnica.

Kako ne bi došlo do krivog tumačenja pojma “blizina bolnica”, Pametno predlaže predstavničkim tijelima jedinica lokalne uprave i samouprave da zaključkom jasno definiraju zaštićenu zonu. Zahtijevaju primjenu zakona kao i zaštitu prava žena i pacijenata te zaštitu prava na neuznemiravanje zaposlenih u bolnicama i klinikama kao i građana koji iz bilo kojih razloga posjećuju bolnice i klinike.

molitve pred bonicama
foto: 40 dana za život @ Facebook

.

Vijesti

Dr. Miroslav Škoro bi mogao biti Kolindin protukandidat na izborima

‘Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač?’ misli Škoro.

Objavljeno

|

Autor

Rezultati istraživanja političkih preferencija građana HRejting o iznjedrili su jedno novo ime među potencijalnim predsjedničkim kandidatima, a koje je odmah u javnosti izazvalo veliko zanimanje, javlja HRT.

Miroslav Škoro, naš poznati glazbenik, prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mijenja i odmah dobio 9,4% potpore, što ga je svrstalo na visoko treće mjesto, iza predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.“Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač? Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje onda o tome treba razmisliti ozbiljno”, komentirao je osječki slavuj za javnu televiziju.

“”Nemojte podcjenjivati gospodina Škoru. Gospodin Škoro je ozbiljan intelektualac. Ne vidim zašto ne bi imao šanse. Naime, njegov će najveći problem biti taj ako HDZ bude imao nekog drugog svog kandidata, riječ je zapravo o njegovom prirodnom biračkom tijelu, ali koje je poslušno u odnosu na stranku i tu bi mogao biti njegov problem”, komentar je bivšeg predsjednika Ive Josipovića za N1.

Škoro, podsjetimo, nije samo pjevač. Doktorirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i predaje istu na Sveučilištu Sjever. u biografiji ima upisane i poslovne podvige kao što su generalni direktor diskografske kuće te aktualno vođenje vlastite vinarije.

Nastavi čitati