Prati nas

Vijesti

Zaista?

HDZ pobijedio, Živi zid za poraz optužio starost, slabovidnost i polusvjesnost Ličana

Neki su slijepi, neki polusvjesni, većina jedva pokretni, nemoćni… Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji. Neki se čude kako to da Dado i HDZ ne idu skupa, prvi put čuju da su se razišli. Za nove stranke nikad nisu čuli. Nažalost, dok se ne dogodi smjena generacije, možemo samo gledati kako država propada i nadati se da će do tada ostati nešto za spasiti.

Objavljeno

|

Kolika je minimalna mirovina?
Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida (screenshot: Youtube)

Nakon jučerašnjih izbora, poznato je kako će izgledati Skupština Ličko-senjske županije. Od 31 vijećnika, 13 će ih biti iz HDZ-ove koalicije, sedam s nezavisne liste Darka Milinovića, šest iz redova HSP-a, tri s liste Ante Dabe te dva s liste SDSS-a. Izazovna je to situacija u kojoj do potpunog rušenja nekadašnjeg stranačkoga moćnika, župana Milinovića, HDZ-u trebaju još jedni izbori.

Do nogu je potučen i Živi zid koji je u cijeloj Lici dobio manje od 700 glasova. Nije im pomogao ni predizborni obilazak gospođe Bosiljke Kovačević (86) kojoj su platili kaznu zbog nelegalnog pečenja rakije. Za svoj poraz optužili su slabovidnost i pomućenu svijest Ličana. “Promatrajući izbore, obilazili smo velik broj privatnih kuća i domova za starije i nemoćne. Birači, velik dio njih, nije u stanju čitati, pa traže od članova biračkog odbora da im pročitaju imena sa izbornih lista. Neki su slijepi, neki polusvjesni, većina jedva pokretni, nemoćni… Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji. Neki se čude kako to da Dado i HDZ ne idu skupa, prvi put čuju da su se razišli. Za nove stranke nikad nisu čuli.  Nažalost, dok se ne dogodi smjena generacije, možemo samo gledati kako država propada i nadati se da će do tada ostati nešto za spasiti”, poručili su sa službenog Facebook profila.Na izborima u svibnju 2017. godine, SDP je imao tri mandata, no sada će apstinirati od Skupštine. Zbog toga je aktualni predsjednik SDP-a Ličko – senjske županije Tomislav Zrinski odlučio dati ostavku na tu funkciju. “Kao odgovorna osoba koja je u stranci od njezinog osnutka, preuzimam cjelokupnu odgovornost za neostvareni rezultat te se povlačim s mjesta županijskog predsjednika SDP-a Ličko – senjske županije”, obrazložio je ostavku.

Potpuni neuspjeh u Lici doživio je i Milan Bandić sa svojom strankom, kao i HSLS/HNS.

Dalija Orešković koja sa strankom Start nije uspjela ući u ovu utrku kaže: “Tužno je, ali ujedno i poučno promatrati način na koji HDZ slavi pobjedu u županiji koju je uništila njihova vladavina. Lika zaslužuje i može bolje. Nisu u Lici svi zamrli. Neka HDZ, sad kad ima priliku, sruši Milinovića – istog su lošeg i štetnog kova. U sljedećem pokušaju, očekujem da Lika i Ličani sruše HDZ.”

.

Vijesti

Dr. Miroslav Škoro bi mogao biti Kolindin protukandidat na izborima

‘Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač?’ misli Škoro.

Objavljeno

|

Autor

Rezultati istraživanja političkih preferencija građana HRejting o iznjedrili su jedno novo ime među potencijalnim predsjedničkim kandidatima, a koje je odmah u javnosti izazvalo veliko zanimanje, javlja HRT.

Miroslav Škoro, naš poznati glazbenik, prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mijenja i odmah dobio 9,4% potpore, što ga je svrstalo na visoko treće mjesto, iza predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.“Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač? Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje onda o tome treba razmisliti ozbiljno”, komentirao je osječki slavuj za javnu televiziju.

“”Nemojte podcjenjivati gospodina Škoru. Gospodin Škoro je ozbiljan intelektualac. Ne vidim zašto ne bi imao šanse. Naime, njegov će najveći problem biti taj ako HDZ bude imao nekog drugog svog kandidata, riječ je zapravo o njegovom prirodnom biračkom tijelu, ali koje je poslušno u odnosu na stranku i tu bi mogao biti njegov problem”, komentar je bivšeg predsjednika Ive Josipovića za N1.

Škoro, podsjetimo, nije samo pjevač. Doktorirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i predaje istu na Sveučilištu Sjever. u biografiji ima upisane i poslovne podvige kao što su generalni direktor diskografske kuće te aktualno vođenje vlastite vinarije.

Nastavi čitati