Prati nas

Show

Miljenica Amerike

Barbra slavi 77. rođendan. Publiku je osvajala talentom, a pratili su je i tračevi

Važila sam za curu iz kvarta koja dobro pjeva, ispričala je o svojim pjevačkim počecima u Brooklynu. Kada je postala slavna, pratili su je i tračevi: od toga da je biseksualna, da se podvrgla estetskim operacijama, da je varala supruga, ali i da se drogirala.

Objavljeno

|

Barbra Streisand (screenshot: B. Streisand/Youtube)

Ako je moguće postići previše u svijetu glazbe i filma, onda je previše postigla Barbra Streisand. I baš zbog toga nećemo taksativno nizati njene glazbene i filmske uspjehe. Naime, kada ljudi iz svijeta show businessa kažu „Barbra“, jasno je da misle na ovu Amerikanku koja je najprodavanija pjevačica svih vremena, redateljicu tri filma, nositeljicu 14 nominacija za Oskara i vlasnicu 2 zlatna kipića.

Rođena je 24. travnja 1942. godine u New Yorku. “Važila sam za curu iz kvarta koja dobro pjeva”, ispričala je o svojim glazbenim počecima u Brooklynu. Isprva je pjevala na svadbama i u ljetnim kampovima, sveučilišnim događajima. Sa 16 godina već je obilazila audicije u potrazi za ulogama.

Prvi pravi posao bila joj je uvodna točka za komičarku Phyllis Diller. Na Broadwayu je debitirala 1962. godine s predstavom ”I Can Get it For You Wholesale”, a trebala joj je samo jedna godina da postane miljenica kritičara.

Barbra Streisand (foto: Al Ravenna/Wikimedia, 1962.)

Uspješnu pjevačicu pratili su i jednako uspješni tračevi; od toga da je biseksualna, da se podvrgla estetskim operacijama, da je varala supruga, ali i da se drogirala. Prošle je godine izazvala brojne kritike objavom da je dala klonirati svoju uginulu kućnu ljubimicu – ženku tulearskog psa. Postupak je, nagađali su mediji, koštao i do 100 tisuća dolara, a Barbra je dobila tri identična štenca s kojima se pohvalila na Instagramu.

View this post on Instagram

Our new basket of adorables

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

Ove je godina uzbudila javnost komentiranjem dokumentarca “Leaving Neverland”, a koji pred kamere dovodi navodne žrtve pedofilskog nagona Michaela Jacksona. “Njegove seksualne potrebe su njegove seksualne potrebe i dolaze iz toga kako je njegovo djetinjstvo izgledalo ili mu je to u genima”, kazala je Streisand.

1963. godine udala se za glumca Elliota Goulda, a brak je potrajao do 1971. godine. S njim ima sina Jasona koji je također u filmskoj industriji. Kada se 1981. godine Jason izjasnio homoseksualcem, Barbra je izjavila: “Nikada ne bi poželjela da je drugačiji. On je vedra i osjećajna osoba, darovit je glumac i filmaš. Što bih mogla više očekivati od njega? Blagoslovljena sam!” Od 1998. godine udana je za glumca, producenta i redatelja Jamesa Brolina. Nazivaju ih i najmoćnijim parom Hollywooda.

View this post on Instagram

The Way We Were. #tbt

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

“Volim jednostavne stvari. Vesele me hlače na lastiku da mogu jesti”, jedan je od njenih slavnih citata. Između ostalog o svojoj je pjevačkoj karijeri rekla: “Počela sam pjevati, jer nisam mogla dobiti posao kao glumica.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.