Prati nas

Mozaik

Manolić nije najstariji vozač u Hrvatskoj. Toni (99) vozi već 60 godina!

Iako je na pragu stote, barba Toni vozi bez naočala jer je nedavno operirao mrenu na očima. Zbog visoke dobi mora svake godine obavljati liječnički pregled radi produljenja vozačke dozvole.

Objavljeno

|

Do kada stariji smiju voziti auto?
foto: Jan Macarol/Pixabay

Anton Toni Gregorić iz Rapca ima punih 99 godina i najstariji je vozač u državi. Od Jože Manolića stariji je 12 dana. Njegov crveni Peugeot rado je viđen na ulicama Rapca i Labina, a vitalnog vozača u vožnji pozdravljaju mnogi mještani, javlja 24 sata.

Vozačku je produljio u siječnju ove godine, a vrijedi mu do 2020. Kada je produžavao vozačku, morao je donijeti nalaz okulista, liječničku potvrdu da je zdrav te potvrdu psihologa. “Odlično sam i ne mogu biti bolje u ovim godinama. Nemam zdravstvenih tegoba zahvaljujući dugogodišnjem bavljenju mnogim sportovima, najviše tenisom”, ispričao je Anton koji nikada nije skrivi prometnu nesreću, no kaznu za parking je platio. I to jednom kada nije znao da na parkiralištu smije ostati najduže sat vremena.

“Imam dobre reflekse, zato i dalje vozim. Na moju vožnju nitko se ne buni. Ne zvižde mi ni ne trube”,  priča Toni koji vozačku dozvolu ima već 60 godina.

Iako je na pragu stote, barba Toni vozi bez naočala jer je nedavno operirao mrenu na očima. Zbog visoke dobi mora svake godine obavljati liječnički pregled radi produljenja vozačke dozvole.

Osim što je najstariji vozač, sigurno je među najstarijim korisnicima društvenih mreža. Već šest godina je aktivan na “fejsu”, gdje uživa objavljivati slike prirodnih ljepota svoga kraja, piše 24 sata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.