Prati nas

Mozaik

Nazovite ih, nedostajete im

Tri mladića pozvala su stariju gospođu da večera s njima

‘Pomislio sam kako bi meni bilo grozno da ovdje večeram sam pa sam ustao i prišao njezinom stolu i pitao je mogu li sjesti. Nakon nekog vremena, gospođa mi je ispričala da je ostala bez muža i da bi im sutradan bila 60. godišnjica braka. Izrazio sam joj saučešće i zamolio je da dođe i večera sa mnom i mojim prijateljima. Ona je oduševljeno prihvatila poziv.’

Objavljeno

|

foto: Roman Carey/Pexels

Tri mladića iz Alabame naučila su vrijednu lekciju kad su sjela na večeru s jednom starijom gospođom: “Posjetite svoje bake i djedove! Nedostajete im!” Ovaj prosvjetljujuć susret dogodio se kad je grupa mladića uočila gospođu kako jede posve sama u restoranu te su odlučili pridružiti joj se.

Jamario Howard ispričao je da su on i dvojica njegovih prijatelja, JaMychol Baker i Tae Knight, čekali svoju narudžbu u restoranu Brad’s u Oxfordu u američkoj državi Alabama, kad su vidjeli stariju gospođu koja je večerala sama. “Pomislio sam kako bi meni bilo grozno da ovdje večeram sam pa sam ustao i prišao njezinom stolu i pitao je mogu li sjesti”, kazao je Jamario. Žena je pristala i njih su dvoje započeli razgovor.

“Nakon nekog vremena, gospođa mi je ispričala da je ostala bez muža i da bi im sutradan bila 60. godišnjica braka. Izrazio sam joj saučešće i zamolio je da dođe i večera sa mnom i mojim prijateljima. Ona je oduševljeno prihvatila poziv.” Trojica prijatelja ljubazno su dočekali gospođu za svojim stolom i svi zajedno večerali. Slikali su se za uspomenu, a kad je Jamario sliku i objašnjenje objavio na Facebooku, fotografija je ubrzo postala viralna. Jamariovu objavu podijelilo je više od 44.000 ljudi.

“Poanta je da uvijek treba biti ljubazan prema ljudima. Nikad ne znate kroz što su sve prošli”, rekao je Jamario te dodao da mu je susret s ovom ženom promijenio pogled na na život i druge ljude. “Svatko ima svoju priču i zato ne osuđujte. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti. Otiđite posjetiti svoje roditelje i bake i djedove. Nedostajete im!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.