Prati nas

Vijesti

Da je on premijer...

Bandić: ‘Najniža mirovina bi trebala biti 500 eura. Passe je raspravljati o 65 ili 67 godina’

Zašto je onda u koaliciji s premijerom Plenkovićem? Bandić odgovara da nikada ne gubi nadu te da sudjeluje sve dok misli da se nešto može promijeniti.

Objavljeno

|

Milan Bandić (foto: Sandro Bura)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i predsjednik Stranke rada i solidarnosti, komentirao je još jednom referendumsku inicijativu “67 je previše”. Pravo pitanje je, smatra Bandić, visina mirovina, a najniža bi trebala biti 500 eura.

Na konferenciji za medije Bandić je rekao da nitko od premijera od 1995. do danas nije “zagrizao tu kiselu jabuku” jer se, tvrdi, boje da će izgubiti izbore, što je ocijenio kao nedostatak političke odgovornosti, hrabrosti i odlučnosti.

“I onda umjesto da govorimo da treba biti mirovina minimalno 500 eura, mi govorimo o tome treba li ići sa 65 ili 67 godina u mirovinu. To je ‘passe’ i ljudi se zabavljaju s time, samo dokle će, vidjet ćemo”, kazao je.

Zašto je onda u koaliciji s premijerom Plenkovićem? Bandić odgovara da nikada ne gubi nadu te da sudjeluje sve dok misli da se nešto može promijeniti.

“Premijeri zadnjih 29 godina ili 24 od završetka Domovinskog rata, svi dosada su samo različito promatrali hrvatsku zbilju, a nijedan nije imao snage ni hrabrosti da bude zapisan zlatnim slovima u hrvatsku povijest, da tu hrvatsku zbilju promijene”, istaknuo je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.