Prati nas

Vijesti

Bernardićev zov

Hrelja izašao iz Amsterdamske koalicije, prelazi k Bernardiću

Možda će zajedno podržavati predsjedničkog kandidata ljevice i liberala – no na iduće parlamentarne izbore umirovljenici neće ići s ostalima iz Amsterdamske koalicije.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Amsterdamska koalicija nije se raspala, ali je izgubila jednog člana – HSU. Iako su na koalicijskom sastanku u Buzetu bili predsjednici svih koalicijskih stranaka – Anka Mrak-Taritaš (GLAS), Krešo Beljak (HSS), Silvano Hrelja (HSU), David Bregovac (Laburisti), Mirando Mrsić (Demokrati) i Boris Miletić (IDS) te potpredsjednik PGS-a Damir Pilepić i europarlamentarac Valter Flego – potvrđeno je da Hrvatska stranka umirovljenika kreće svojim putem, javlja Glas Istre.

Najava Silvana Hrelje o povratku u koaliciju s SDP-om nije njegovu stranku automatski udaljila iz redova Amsterdamaca – možda će zajedno podržavati predsjedničkog kandidata ljevice i liberala – no na iduće parlamentarne izbore umirovljenici neće ići s ostalima iz Amsterdamske koalicije.

“Dogovoreno je da istaknemo ili podržimo zajedničkog predsjedničkog kandidata. Tko će to biti, još uvijek ne znamo. Što se tiče parlamentarnih izbora, HSU je istaknuo da žele aktivirati svoj sporazum s SDP-om. Jedni izbori su gotovi, cilj je ispunjen. Idemo sad prema predsjedničkim sa zajedničkim kandidatom, a onda idemo dalje. Amsterdamska je pokazala da treba surađivati i da suradnja donosi rezultate. Neka to bude poruka svima. Jedino tako se možemo suprotstaviti destruktivnoj politici HDZ-a”, objasnio je IDS-ov predsjednik Boris Miletić.

Šefica GLAS-a Anka Mrak Taritaš potvrđuje kako HSU neće s njima na izbore za Hrvatski sabor: “Na početku koalicijske suradnje dogovarali smo se o zajedničkom izlasku svih stranaka na europske, predsjedničke i parlamentarne izbore, ali koalicija je bila potpisana isključivo za europske izbore s mogućnošću da kasnije bilo koja stranka ode iz koalicije ako vidi šansu negdje drugdje.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.