Prati nas

Vijesti

Doma je najljepše

Kolinda: ‘Kako god bilo, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj. Uvijek sam se vraćala’

Novinari predsjednicu gotovo svaki dan pitaju kada će se kandidirati za drugi mandat. Iako ima potporu HDZ-a, svoje namjere još nije objavila. No jedno zna – starost će provesti u domovini.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: Good Morning Britain)

Hoće li se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uopće natjecati za drugi mandat? Pitanje je to koje već neko vrijeme postavljaju novinar, političari, a sada već i građani.

Jučer je, podsjetimo, na Pantovčaku nakon svečanosti povodom Dana državnosti za Novu TV izjavila: “Želim predsjednički mandat odraditi do kraja. Što će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore.”

I danas je u Vukovaru ponovila kako posla ima za one koji hoće raditi. “Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”, kaže predsjednica.

Što će se dogoditi ako ne osvoji drugi mandat?  “To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli”, kaže Kolinda Grabar-Kitarović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.