Prati nas

Vijesti

Dan državnosti

Škoro najavio vraćanje starog datuma Danu državnosti, Milanović poziva na slobodu i otvoreno društvo

‘Da se uspoređujemo s najboljima i da sebi osvijestimo da smo bilo uspješni i realizirani samo onda kada smo bili otvoreni, kada se nismo bojali drukčijega. Istovremeno smo bili svjesni tko smo i što smo. To se ne može uz ograde. To se ne može ni uz fizičke ni uz duhovne ograde’, kaže Zoran Milanović.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Predsjednički kandidat desnice Miroslav Škoro čestitao je svojim pratiteljima na Facebooku Dan državnosti. Nastavljajući u populističkom tonu, budućim biračima poručio je da im je država – uzeta.

“Iduće godine proslavit ćemo ga zajedno na dan koji je ustanovio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, 30. svibnja. Taj dan su nam, kao i puno toga, jednostavno uzeli. Vratit ćemo 30. svibnja kao Dan državnosti, vratit ćemo državu Narodu i ništa nas na tom putu ne može zaustaviti”, kaže pjevač i poduzetnik čiji se program svodi na jačanje pozicije predsjednika kroz ustavne promjene, a što su neki prozvali i suspenzijom parlamentarne demokracije.

“Eto to je jako važno. Lijep pozdrav iz jedne normalne zemlje Europske unije. Sad tek nemam namjeru vratiti se. Samo vi mijenjajte datume, a ne mentalni sklop”, napisao je jedan u nizu komentatora koji smatraju da datumi nisu prioritet. Nasuprot njemu stoji drugi komentator: “Svaka čast. Treba napokon uvesti reda u državi!”

Istovremeno je Škorin protivnik s ljevice, bivši premijer i nekadašnji šef SDP-a Zoran Milanović putem iste mreže poručio: “Stvarajmo slobodno, moderno i otvoreno društvo. Sretan Dan državnosti!”

“Da sljedeći dočekamo zdraviji, sretniji, sa više samopouzdanja, otvoreniji. Da se uspoređujemo s najboljima i da sebi osvijestimo da smo bilo uspješni i realizirani samo onda kada smo bili otvoreni, kada se nismo bojali drukčijega. Istovremeno smo bili svjesni tko smo i što smo. To se ne može uz ograde. To se ne može ni uz fizičke ni uz duhovne ograde. Stvarajmo slobodno, moderno, otvoreno društvo. Ne bojmo se”, Milanovićeva je poruka.

“Kompa, dok su tebi pucale cijevi u stanu svi moji najpametniji, najsposobniji i najmarljiviji frendovi su morali otići iz Hrvatske”, komentar je pod tom objavom. “Bravo Milanoviću! Bez uvijanja, ograda i lizanja oltara”, piše pak jedna od obožavateljica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.