Prati nas

Show

Instrumenti koji pomažu planeti

Gitarist Pink Floyda prodajom gitara pomaže borbi protiv klimatskih promjena

‘Ono što trebamo je civiliziran svijet koji će se nastaviti za svu našu djecu i unuke i u kojem će se i dalje moći svirati na ovim gitarama i pjevati pjesme.’

Objavljeno

|

David Gilmour (screenshot: Twitter)

Gitarist legendarnih Pink Floyda, David Gilmour, ponukan riječima 16-godišnje klimatske aktivistice Grete Thunberg, odlučio je uključiti se u borbu protiv klimatskih promjena.

Slavni je gitarist tako na aukciji ponudio neke od svojih gitara, uključujući i crni Fender Stratocaster na kojem su odsvirane kultne pjesme “Dark Side of the Moon” i “Shine On You Crazy Diamond”. Oprostio se i od gitare Martin s 12 žica na kojoj je odsvirana legendarna “Wish You Were Here”. Gilmour je prodajom gitara prikupio 12,5 milijuna dolara koji će dobrim dijelom biti utrošeni za pomoć u borbi protiv klimatskih promjena.

“Globalna klimatska kriza je najveći izazov s kojim se čovječanstvo suočilo”, objavio je Gilmour na Twitteru. “Ono što trebamo je civiliziran svijet koji će se nastaviti za svu našu djecu i unuke i u kojem će se i dalje moći svirati na ovim gitarama i pjevati pjesme.”

Gilmour je donirao humanitarnoj organizaciji ClientEarth koja se protiv klimatskih promjena bori pravnim sredstvima. Njegova velikodušna gesta snažno je odjeknula diljem svijeta i mnogi su se glazbenici poveli za njegovim primjerom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.