Prati nas

Show

Kelly McGillis izostavili iz novog Top Guna jer se usudila ostarjeti

Gotov je novi ‘Top Gun: Maverick’ koji u kina dolazi 26. lipnja 2020. Film je okupio gotovo čitavu staru glumačku postavu pa ćemo tako opet vidjeti Toma Cruisea i Vala Kilmera. No ne i Kelly McGillis. Kako je sama rekla, ona je ‘stara i ‘debela”, a to za film nije dobro. No za Toma i Vala vrijede neka druga pravila…

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kelly McGillis i Tom Cruise (Top Gun)

Vjerojatno ste već čuli veselu vijest da je konačno gotov nastavak legendarnog filma Top Gun. Film Top Gun: Maverick okupio je gotovo svu glumačku postavu iz davne 1986., pa su tu ponovno i Tom Cruise i Val Kilmer. No jednog imena ipak nema: Kelly McGillis. Ona kaže da je čak nisu ni kontaktirali.

“Ne, nisu me zvali. Mislim da niti neće. Stara sam i debela, izgledam onako kako bi i trebale izgledati žene mojih godina, no to nije prikladno za film”, rekla je za Entertainment Tonight bez imalo ustezanja Kelly McGillis kojoj su 62 godine – što znači da je tek neznatno starija od Toma Cruisea (57) i Vala Kilmera (59).


U originalnom Top Gunu, McGillis glumi astrofizičarku i instruktoricu u školi letenja te na koncu djevojku glavnog lika, Charlie Blackwood. No u nastavku filma, pilot Maverick ima novu ljubav – mlađu ženu koju će tumačiti glumica Jennifer Connelly kojoj je 48 godina. Pa dobro, mogli bismo reći da je i to bolje nego da su uzeli neku 28-godišnjakinju.

Pogledajte isječak iz filma Top Gun: Maverick

To nije prvi puta da se stariju glumica zamijeni mlađom i poželjnijom, dok muški glumci obično prođu neokrznuti.

U jednom intervjuu o tome je progovorila i poznata britanska glumica Emma Thompson te se prisjetila kako je jednom, kad joj je bilo 35 godina, rekla da će morati nekoga ekshumirati da joj bude glumački partner. “Ništa se od tada nije promijenilo, a neke su stvari još i gore”, požalila se Thompson.

I Anne Hathawey, poznata glumica kojoj je tek 36 godina, rekla je da je mnoge uloge izgobila zbog svojih “poznih” godina. “Kad sam bila u dvadesetima, dobivala sam neke uloge napisane za pedesetgodišnjakinju. Pitala sam se zašto su to dali meni, a imala sam tek 24 ili 25.”

Što se tiče Kelly McGillis, čini se da je ne uzrujava previše činjenica da je nisu uvrstili u novi Top Gun. “Osjećam se dobro u svojoj koži, znam tko sam i što sam te koliko mi je godina. Napustila sam Hollywood jer su mi se promijenili prioriteti u životu. Nije se dogodilo ništa presudno što me otjeralo, nego su mi jednostavno neke druge stvari postale važnije. I dalje volim glumiti, volim kazalište, a odnosi s drugim ljudima postali su mi puno važniji od slave.”

Prisjetimo se i originalnog Top Guna

.

Show

Olja Balašević (61) pokazala zavidnu liniju i sportski duh

Olivera Balašević, supruga Panonskog mornara Đorđa i bivša profesorica tjelesnog, i sama se prihvatila pisanja. Njezin prvijenac “Planeta Dvorište” idealno je ljetno štivo.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Svaka čast, kakvo tijelo i kakav skok”, “Prezgodna, prkosi vremenu”, “Jednom sportašica – uvijek sportašica” – samo su neki od oduševljenih komentara koji se mogu pročitati ispod najnovije Instagram objave Olivere Balašević, supruge Đorđa Balaševića koja je prije nekoliko tjedana napunila 61 godinu.

Doista, forma gospođe Olje je besprijekorna, no stoj na rukama te skok u bazen nije izvela tek tako već se usput prisjetila i jedne anegdote iz svojeg djetinjstva:


“Kupači sa obe strane reke kao i prolaznici preko mosta bili su, naravno, šokirani. Rekoh da sam bila  žgoljava, sićušna za svoje godine, pa je bilo  pravo čudo već i to  što toliko dete uopšte ume da pliva, a skok je sve ostavio bez daha. Sve osim mene, svom srećom. U odnosu na skokove koje sam kasnije činila u životu bio je krajnje jednostavan, na noge, sa vrlo niskim koeficijentom težine, kako bi to kasnije opisao moj trener Boris Pavlov, ali tih par sekundi  ne zaboravljaju se nikad. Bila sam laka kao pero, izronila sam takoreći još zaranjujući, kao zabačeni plutani plovak, i verovatno su posmatrači bili ushićeni, ali ni slučajno nisam bila uplašena, možda tek malo razočarana što nisam duže ostala u vazduhu. Dečaci iz dvorišta propustili su moj prvi skok, što sam uostalom i htela, lukavo isplivavši posle prvog skoka na drugoj strani,  samo da im ne bi palo na pamet da me  odgovaraju od sledećeg pokušaja. Okupili su se na obali uz prateći žamor koji je najavio da sam ponovo uz Radeta na ogradi mosta, i nisam bila sigurna da li mi to mašu ili se hvataju za glavu, ali sam izronivši dobro videla kako Zoran trčeći odlazi ka kući, u nameri da bar blagovremeno prijavi mami i time najveći deo neizbežne kazne prebaci na mene.”

Prelistajte galeriju fotografija u originalnoj objavi:

Ovaj tekst dio je iz Oljine knjige autobiografskih zapisa “Planeta Dvorište” objavljene prošle godine u kojem prepričava dosad nepoznate detalje iz svojeg ne uvijek lakog djetinjstva i pokazuje da riječima barata gotovo jednako vješto kao i njezin suprug Đole.

Nekako paralelno s objavom knjige (ne prve, već prve koju je imala strpljenja napisati, kako sama kaže), Olja se priključila i društvenim mrežama, točnije Instagramu, na kojem objavljuje isječke iz svoje knjige prisjećajući se djetinjstva i mladosti u Zrenjaninu.

Tražite li idealno ljetno štivo, možda je za vas upravo „Planeta Dvorište“, a usput možete vježbati skokove u vodu po uzoru na Oliveru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP