Prati nas

Show

Kelly McGillis izostavili iz novog Top Guna jer se usudila ostarjeti

Gotov je novi ‘Top Gun: Maverick’ koji u kina dolazi 26. lipnja 2020. Film je okupio gotovo čitavu staru glumačku postavu pa ćemo tako opet vidjeti Toma Cruisea i Vala Kilmera. No ne i Kelly McGillis. Kako je sama rekla, ona je ‘stara i ‘debela”, a to za film nije dobro. No za Toma i Vala vrijede neka druga pravila…

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kelly McGillis i Tom Cruise (Top Gun)

Vjerojatno ste već čuli veselu vijest da je konačno gotov nastavak legendarnog filma Top Gun. Film Top Gun: Maverick okupio je gotovo svu glumačku postavu iz davne 1986., pa su tu ponovno i Tom Cruise i Val Kilmer. No jednog imena ipak nema: Kelly McGillis. Ona kaže da je čak nisu ni kontaktirali.

“Ne, nisu me zvali. Mislim da niti neće. Stara sam i debela, izgledam onako kako bi i trebale izgledati žene mojih godina, no to nije prikladno za film”, rekla je za Entertainment Tonight bez imalo ustezanja Kelly McGillis kojoj su 62 godine – što znači da je tek neznatno starija od Toma Cruisea (57) i Vala Kilmera (59).


U originalnom Top Gunu, McGillis glumi astrofizičarku i instruktoricu u školi letenja te na koncu djevojku glavnog lika, Charlie Blackwood. No u nastavku filma, pilot Maverick ima novu ljubav – mlađu ženu koju će tumačiti glumica Jennifer Connelly kojoj je 48 godina. Pa dobro, mogli bismo reći da je i to bolje nego da su uzeli neku 28-godišnjakinju.

Pogledajte isječak iz filma Top Gun: Maverick

To nije prvi puta da se stariju glumica zamijeni mlađom i poželjnijom, dok muški glumci obično prođu neokrznuti.

U jednom intervjuu o tome je progovorila i poznata britanska glumica Emma Thompson te se prisjetila kako je jednom, kad joj je bilo 35 godina, rekla da će morati nekoga ekshumirati da joj bude glumački partner. “Ništa se od tada nije promijenilo, a neke su stvari još i gore”, požalila se Thompson.

I Anne Hathawey, poznata glumica kojoj je tek 36 godina, rekla je da je mnoge uloge izgobila zbog svojih “poznih” godina. “Kad sam bila u dvadesetima, dobivala sam neke uloge napisane za pedesetgodišnjakinju. Pitala sam se zašto su to dali meni, a imala sam tek 24 ili 25.”

Što se tiče Kelly McGillis, čini se da je ne uzrujava previše činjenica da je nisu uvrstili u novi Top Gun. “Osjećam se dobro u svojoj koži, znam tko sam i što sam te koliko mi je godina. Napustila sam Hollywood jer su mi se promijenili prioriteti u životu. Nije se dogodilo ništa presudno što me otjeralo, nego su mi jednostavno neke druge stvari postale važnije. I dalje volim glumiti, volim kazalište, a odnosi s drugim ljudima postali su mi puno važniji od slave.”

Prisjetimo se i originalnog Top Guna

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP