Prati nas

Show

Kelly McGillis izostavili iz novog Top Guna jer se usudila ostarjeti

Gotov je novi ‘Top Gun: Maverick’ koji u kina dolazi 26. lipnja 2020. Film je okupio gotovo čitavu staru glumačku postavu pa ćemo tako opet vidjeti Toma Cruisea i Vala Kilmera. No ne i Kelly McGillis. Kako je sama rekla, ona je ‘stara i ‘debela”, a to za film nije dobro. No za Toma i Vala vrijede neka druga pravila…

Objavljeno

|

Kelly McGillis i Tom Cruise (Top Gun)

Vjerojatno ste već čuli veselu vijest da je konačno gotov nastavak legendarnog filma Top Gun. Film Top Gun: Maverick okupio je gotovo svu glumačku postavu iz davne 1986., pa su tu ponovno i Tom Cruise i Val Kilmer. No jednog imena ipak nema: Kelly McGillis. Ona kaže da je čak nisu ni kontaktirali.

“Ne, nisu me zvali. Mislim da niti neće. Stara sam i debela, izgledam onako kako bi i trebale izgledati žene mojih godina, no to nije prikladno za film”, rekla je za Entertainment Tonight bez imalo ustezanja Kelly McGillis kojoj su 62 godine – što znači da je tek neznatno starija od Toma Cruisea (57) i Vala Kilmera (59).

U originalnom Top Gunu, McGillis glumi astrofizičarku i instruktoricu u školi letenja te na koncu djevojku glavnog lika, Charlie Blackwood. No u nastavku filma, pilot Maverick ima novu ljubav – mlađu ženu koju će tumačiti glumica Jennifer Connelly kojoj je 48 godina. Pa dobro, mogli bismo reći da je i to bolje nego da su uzeli neku 28-godišnjakinju.

Pogledajte isječak iz filma Top Gun: Maverick

To nije prvi puta da se stariju glumica zamijeni mlađom i poželjnijom, dok muški glumci obično prođu neokrznuti.

U jednom intervjuu o tome je progovorila i poznata britanska glumica Emma Thompson te se prisjetila kako je jednom, kad joj je bilo 35 godina, rekla da će morati nekoga ekshumirati da joj bude glumački partner. “Ništa se od tada nije promijenilo, a neke su stvari još i gore”, požalila se Thompson.

I Anne Hathawey, poznata glumica kojoj je tek 36 godina, rekla je da je mnoge uloge izgobila zbog svojih “poznih” godina. “Kad sam bila u dvadesetima, dobivala sam neke uloge napisane za pedesetgodišnjakinju. Pitala sam se zašto su to dali meni, a imala sam tek 24 ili 25.”

Što se tiče Kelly McGillis, čini se da je ne uzrujava previše činjenica da je nisu uvrstili u novi Top Gun. “Osjećam se dobro u svojoj koži, znam tko sam i što sam te koliko mi je godina. Napustila sam Hollywood jer su mi se promijenili prioriteti u životu. Nije se dogodilo ništa presudno što me otjeralo, nego su mi jednostavno neke druge stvari postale važnije. I dalje volim glumiti, volim kazalište, a odnosi s drugim ljudima postali su mi puno važniji od slave.”

Prisjetimo se i originalnog Top Guna
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.