Prati nas

Vijesti

Slučaj Tiramola

Ne nasjedajte na priče da je sušenje rublja na otvorenom zabranila EU

Konopi, tiramole, vanjske sušilice za rublje našle su se na meti gradskih vlasti koje smatraju da obješen e gaće i majice nagrđuju urbani krajolik. Neki su svoje odluke pokušali opravdati – dezinformacijom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Venecija (foto: Ricardo Gomez Angel/Unsplash)

Posljednjih dana u javnosti se puno polemiziralo o zabrani vješanja rublja na balkonima, pročeljima zgrada i kuća u nekim gradovima i općinama. Primjerice u Osijeku ili u Kaštelama. Upravo je kaštelanski Ured za komunalno gospodarstvo medijima objavio da je riječ o usklađivanju komunalnog reda sa zakonima Europske unije

Ta tvrdnja nije točna pa je sama pročelnica demantirala svoju prethodnu izjavu, javlja HTV.


“Znači radi se o krivoj interpretaciji radi se isključivo o odluci koja se temelji na zakonu o komunalnom gospodarstvu znači odluci o komunalnom redu koji je Grad bio obavezan donijeti jer je stupio na snagu novi zakon te da nema nikakve preporuke od Europske unije”, za javnu televiziju ističe Marija Pelivan, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Kaštela.

.

Vijesti

U stanu u Splitu pronađena mrtva starica, suprug je u teškom stanju

Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prvomajski prosvjed 2018.

Splitska policija jučer je  dobila dojavu da stariji bračni par iz zgrade u Dubrovačkoj ulici nije viđen neko vrijeme i da se ne može uspostaviti kontakt s njima, javio je Dalmatinski portal.

Vatrogasci su otvorili vrata i u stanu zatekli mrtvu 91-godišnjakinju i njenog šest godina mlađeg supruga živog, ali u teškom stanju. Muškarac je zbrinut u bolnici. O pronalasku mrtve starice obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo.


Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP