Prati nas

Vijesti

Slučaj Tiramola

Ne nasjedajte na priče da je sušenje rublja na otvorenom zabranila EU

Konopi, tiramole, vanjske sušilice za rublje našle su se na meti gradskih vlasti koje smatraju da obješen e gaće i majice nagrđuju urbani krajolik. Neki su svoje odluke pokušali opravdati – dezinformacijom.

Objavljeno

|

Venecija (foto: Ricardo Gomez Angel/Unsplash)

Posljednjih dana u javnosti se puno polemiziralo o zabrani vješanja rublja na balkonima, pročeljima zgrada i kuća u nekim gradovima i općinama. Primjerice u Osijeku ili u Kaštelama. Upravo je kaštelanski Ured za komunalno gospodarstvo medijima objavio da je riječ o usklađivanju komunalnog reda sa zakonima Europske unije

Ta tvrdnja nije točna pa je sama pročelnica demantirala svoju prethodnu izjavu, javlja HTV.


“Znači radi se o krivoj interpretaciji radi se isključivo o odluci koja se temelji na zakonu o komunalnom gospodarstvu znači odluci o komunalnom redu koji je Grad bio obavezan donijeti jer je stupio na snagu novi zakon te da nema nikakve preporuke od Europske unije”, za javnu televiziju ističe Marija Pelivan, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Kaštela.

.

Vijesti

Bandić se neće kandidirati i podupire Kolindu: ‘Nisam još obavio sve u Zagrebu’

Odluka je donesena na temelju programa koji je HDZ-ova kandidatkinja objavila. Podržava i njene napore za poboljšanje demografske slike Hrvatske, jer je to, smatra Bandić, ključno.

Objavljeno

|

Autor

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće ući u utrku za predsjednika Hrvatske. Njegova stranka Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti  stala je iza aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Kandidaturu propušta, jer, objašnjava, nije još obavio sve što treba u Zagrebu.

“Mi smo danas na predsjedništvu odlučili predsjednici Grabar -KItarović pružiti našu potporu. Ona je uspješno ojačala međunarodni položaj Hrvatske, a pod tim podrazumijevamo da je kvalitetno predstavljala Hrvatsku”, objavio je na tiskovnoj konferenciji Bandić.


“Promovirala je zajedništvo i pokazala socijalnu osjetljivost i otvorenost prema građanima za razliku od drugih koji vrlo često promoviraju isključivost, potiče na razumijevanje drugih i drugačijih. Za razliku od nekih drugih kandidata koji promiču elitizam i salonsku politiku predsjednica je u prvom mandatu bila glasnogovornica malih i slabih”, izrekao je Bandić dodavši kako se njezin senzibilitet prema običnom čovjeku u potpunosti slaže i s njegovim političkim svjetonazorima.

“Treba jačati zajedništvo i optimizam”, objavio je prvi čovjek metropole navodeći da je odluka donesena na temelju programa koji je HDZ-ova kandidatkinja objavila. Podržava i njene napore za poboljšanje demografske slike Hrvatske, jer je to, smatra, ključno.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP