Prati nas

Vijesti

Slučaj Tiramola

Ne nasjedajte na priče da je sušenje rublja na otvorenom zabranila EU

Konopi, tiramole, vanjske sušilice za rublje našle su se na meti gradskih vlasti koje smatraju da obješen e gaće i majice nagrđuju urbani krajolik. Neki su svoje odluke pokušali opravdati – dezinformacijom.

Objavljeno

|

Venecija (foto: Ricardo Gomez Angel/Unsplash)

Posljednjih dana u javnosti se puno polemiziralo o zabrani vješanja rublja na balkonima, pročeljima zgrada i kuća u nekim gradovima i općinama. Primjerice u Osijeku ili u Kaštelama. Upravo je kaštelanski Ured za komunalno gospodarstvo medijima objavio da je riječ o usklađivanju komunalnog reda sa zakonima Europske unije

Ta tvrdnja nije točna pa je sama pročelnica demantirala svoju prethodnu izjavu, javlja HTV.


“Znači radi se o krivoj interpretaciji radi se isključivo o odluci koja se temelji na zakonu o komunalnom gospodarstvu znači odluci o komunalnom redu koji je Grad bio obavezan donijeti jer je stupio na snagu novi zakon te da nema nikakve preporuke od Europske unije”, za javnu televiziju ističe Marija Pelivan, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Kaštela.

.

Vijesti

Potpuna pobjeda! Plenković prihvatio sve zahtjeve inicijative ’67 je previše’

‘Čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju.”

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković (HDZ) na početku današnje sjednice Vlade objavio je da će udovoljiti zahtjevima sindikata i odustati od dijela mirovinske reforme. U cijelosti prihvaća prijedlog sindikalne inicijative “67 je previše”.

Vlada će Saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju. Premijer je objasnio da će rad poslije 65. godine biti omogućen samo onima koji to žele.


“Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijtive “67 je previše” i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana. Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

“Vlada u ovom slučaju ne može ništa povući, već može predložiti Saboru izmjenu postojećeg zakona i unijeti sve one stvari koje smo mi definirali referendumskom inicijativom. Međutim, mi smo prikupili potpise da se to učini referendumom i mi dalje ćemo inzistirati na referendumu jer to ima veću pravnu težinu. U konačnici i građani su svojim potpisima zatražili da oni promjene zakon, a ne da to čini Vlada”, rekao je sindikalist Mladen Novosel za tportal.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP