Prati nas

Vijesti

Između ljubavi i strogih pravila

Treba li kažnjavati ljude koji poje i hrane napuštene životinje? Ova gospođa ide u zatvor

Istini za volju, treba reći da Osijek nije jedini s takvim pravilima, koja se, vjerojatno neće poštovati. brojni hrvatski gradovi odlučili su se za takav propis. U Sjedinjenim Državama se, primjerice, za takav prekršaj može otići i u zatvor.

Objavljeno

|

foto: MrsBrown/Pixabay

Grad Osijek je novim komunalnim redom zabranio hranjenje napuštenih životinja na javnim površinama. Članak 88. tako kaže da se na javnim površinama “osobito zabranjuje ostavljanje posuda za hranu te hranjenje životinja”.

Dakako, ova bi zabrana imala smisla samo kada bi sam Grad Osijek mogao primjereno zbrinuti i zaštiti sve napuštene pse i mačke pa i ne čudi da su empatičniji Osječani najavili građanski neposluh. S druge strane postoje i oni kojima hranjenje mačaka i pasa u parkovima i dvorištima smeta te smatraju da se radi o nehigijenskom postupanju. Kažu, smeta im buka koju mačke proizvode i njihov miris.

Nerijetko su baš mačke razlog “ratova haustora” pa će oni koji ne vole mačke njihovim zaštitnicima iz novčanika sada moći izbiti 200 kuna jednostavnim pozivom komunalnog redara koji po novim pravilima ima ovlasti i legitimiranja.

Nancy Segula (screenshot: Fox)

Usamljena je pa se druži s macama

Istini za volju, treba reći da Osijek nije jedini s takvim pravilima, koja se, vjerojatno neće poštovati. Brojni hrvatski gradovi odlučili su se za takav propis. U Sjedinjenim Državama se, primjerice, za takav prekršaj može otići i u zatvor. Tako će Nancy Segula (79) iz Clevelanda deset dana robijati svoju ljubav prema macama, a nakon što su se susjedi nekoliko puta žalili da je hranjenjem lutalica prekršila gradski pravilnik.

“Hranim šest do osam odraslih mačaka, a sada su mi počeli dolaziti i mačići. Nedostajat će mi. Muž mi je umro i usamljena sam. Mačke i mačići mi pomažu. Stalno mi se vraćaju. Bilo mi ih je žao i zato sam ih počela hraniti”, rekla je za Cleveland.com.

Segula se pita zašto je ovako surovo kažnjena, kada ljudi rade puno gore stvari i ne budu kažnjeni pa navodi da je do sada platila više od 2.000 dolara kazni zbog hranjenja lutalica. Nadležne službe su iz njenog dvorišta odnijele 22 mačke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.