Prati nas

Vijesti

Ljetne radosti

Zagrepčani, slobodno se kupajte na Bundeku – voda je izvrsne kakvoće

Državni vodopravni inspektor izdao je odobrenje za uklanjanje službene oznake za zabranu kupanja na istočnoj, zapadnoj i južnoj obali jezera Bundek.

Objavljeno

|

foto: Greg Montani/Pixabay

Voda na na jezeru Bundek dobre je ili izvrsne kakvoće za kupanje na svim plažama, izvijestio je Grad Zagreb.

Naime, kako su dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode za kupanje ocijenjena ocjenom “dobro” ili “izvrsno”, Državni vodopravni inspektor izdao je odobrenje za uklanjanje službene oznake za zabranu kupanja na istočnoj, zapadnoj i južnoj obali jezera Bundek.

Više o rezultatima ispitivanja kakvoće vode na gradskim kupalištima pogledajte na stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Podsjetimo, 2005. godine potpuno su preuređeni park i jezero Bundek koji su tako, uz Jarun, postali omiljena kupališna destinacija Zagrepčana. Površina parka iznosi 545.000 m², od čega 470.000 m² otpada na zelene površine (travnjake), 50.000 m² na vodene površine (jezera), a 10.000 m² na pješačke staze.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.