Prati nas

Život

ljubav koja je pobijedila bolest

Zbog demencije je zaboravio da je u braku pa je ponovno oženio vlastitu suprugu

Zbog neurodegenerativne bolesti, Bill je počeo gubiti pamćenje te zaboravio mnoge važne detalje o svom životu, uključujući i to da mu je Anne žena. No u suprugu se opet zaljubio i zaprosio je. Ponovno su se vjenčali na dirljivoj ceremoniji održanoj u njihovom vrtu.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Jedan je britanski bračni par ponovno stao pred matičara i obnovio svoje vjenčane zavjete. Razlog je taj što je suprug zbog demencije zaboravio svoje prvo vjenčanje koje se dogodilo prije 12 godina pa je pomislio da je njegova supruga zapravo njegova nova djevojka, piše Independent.

Bill Duncan (71) i njegova supruga Anne (69) zajedno su već 19 godina, a vjenčali su se prije 12. No Bill je zbog neurodegenerativne bolesti počeo gubiti pamćenje te zaboravio mnoge važne detalje o svom životu, uključujući i to da mu je Anne žena. No u suprugu se opet zaljubio i zaprosio je, pa su obnovili svoje zavjete na dirljivoj ceremoniji održanoj u subotu u njihovom domu u Aberdeenu u Škotskoj.


“Prije nekog vremena bili smo na vjenčanju jednog člana obitelji. To se Billa, očito, jako dojmilo jer mi se nedugo nakon toga obratio pitanjem bih li se udala za njega”, ispričala je Anne. “Zaprosio me, no sljedećeg dana je zaboravio na to. Pa me zaprosio ponovno!”

U sljedećim danima Bill je s Anne neprestano govorio o vjenčanju i svakoga je dana prosio iznova i iznova. “Naravno da sam pristala i ponovno se udala za svojeg divnog muža, 12 godina nakon našeg prvog braka”, kazala je Anne.

Vjenčanje je održano u njihovom vrtu, a prijatelji i rodbina pomogli su im urediti prostor za svečanost i napraviti svadbenu tortu. Billova i Anneine kćer majku je čak nagovorila da kupi bijelu vjenčanu haljinu. “Obnovili smo zavjete u društvu najbližih prijatelja, a ceremoniji smo dodali neke detalje kako bi Bill mislio da se radi o pravom vjenčanju”, rekla je Anne.

Par se upoznao 2001. u Aberdeenu gdje je Bill došao kako bi nastupao kao mađioničar. Od demencije je obolio 2010., a Anne se otada brine za njega. Bill odnedavno i vrlo teško govori.

“Život s demencijom težak je i za oboljelog i za onoga tko o njemu brine. Mi zato nastojimo ugrabiti svaku priliku da se zabavljamo i da uživamo. Prošle godine smo išli na ples. Tu večer smo zaboravili na sve naše brige”, kaže Anne te dodaje kako je Bill prema njoj posebno nježan i pažljiv nakon što je ona prihvatila njegovu prosidbu.

“Otkako mu je postavljena dijagnoza, trenuci nježnosti postali su jako rijetki. No nakon što me zaprosio, to se malo promijenilo.”

Anne ceremoniju vjenčanja opisuje kao jako emotivnu te kaže da je jako sretna što je muž voli unatoč bolesti. “Bill je divan čovjek i uvijek je uveseljavao sve oko sebe. Jako je usrećio i mene”, kaže Anne.

.

Život

Iz spuštenog lijesa se čulo: ‘Halo, mračno je! Jel ja to čujem popa?’

Četverostruki otac i osmerostruki djed iz Dublina preminuo je prošlog tjedna uslijed duge i teške bolesti. Kažu da je bio duhovit čovjek, uvijek spreman na šalu.

Objavljeno

|

Autor

“Halo, halo, pustite me van”, odjekivalo je iz rake s netom spuštenim lijesom. No umjesto očekivane panike i užasa, okupljeni ožalošćeni koji su na onaj svijet došli ispratiti pokojnog gospodina Shaya Bradleya od srca su se nasmijali.

Naime, bila je to posljednja šala pokojnika, četverostrukog oca i osmerostrukog djeda iz Dublina koji je preminuo prošlog tjedna uslijed duge bolesti. Ali, Shay Bradley nije želio suze na svojem ispraćaju, nego je želio smijeh,  pa je na vrijeme snimio nekoliko rečenica koje su puštene kroz zvučnike u grobu.


“Pustite me van. Pustite me van! Ovdje je jebeno mračno. Čujem li to popa? Čujem te, pope! U kutiji sam”, odjekivalo je iz lijesa da bi potom pokojnik zapjevao: “Nazvao sam samo da kažem zbogom.”

“Ovo je bila posljednja želja moga oca. Uvijek je bio šaljivdžija. Dobro si ih nasamario, tata. Nasmijao si nas kad nam je bilo najpotrebnije.Voljet ću te zauvijek”, napisala je na Facebooku kći pokojnika, Andrea Bradley, uz snimku neobične šale. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP