Prati nas

Vijesti

Rupa bez dna

Kujundžić: Morat ćemo izdvajati više, kroz dopunsko osiguranje ili cigarete

Sve novo što se uvodi u terapiju i dijagnostiku košta. Ne možemo sa 750 eura izdvajanja po stanovniku za zdravstvo biti jednako dobri kao i drugi s 5000 eura, ističe Kujundžić.

Objavljeno

|

Milan Kujundžić

Veledrogerijama će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) do kraja godine uplatiti 500 milijuna kuna za pokriće dugova za isporučene lijekove. Već u listopadu sjest će im prvih 300 milijuna kuna, dogovoreno je na sastanku predstavnika Vlade RH i veledrogerija.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić će se još sastati i sa županima kako bi zajedno vidjeli kako bolje kontrolirati troškove bolnicama kojima su županije osnivači i kako županije mogu sudjelovati u troškovima.

Što se tiče dugoročnog rješenja, Kujundžić poručuje da će svi morati izdvajati više za zdravstvo.

“Morat ćemo svi izdvajati više, hoće li to biti kroz dopunsko, kroz cigarete, u svakom slučaju onaj tko ozbiljno razmišlja toga je svjestan. Ako hrvatsko zdravstvo želi pratiti kvalitetu i dostupnost zdravstva u razvijenim zemljama morat će naći dodatne novce, jer sve novo što se uvodi u terapiju i dijagnostiku košta. Ne možemo sa 750 eura izdvajanja po stanovniku za zdravstvo biti jednako dobri kao i drugi s 5000 eura”, ističe Kujundžić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.