Prati nas

Show

Za ona dobra stara vremena

Novi Fosili slave 50. rođendan. Sanja Doležal: Nismo Rajka posjetili u zatvoru

‘Isto tako bila nam je želja da Rajko bude na ovom koncertu, barem kao počasni gost, ako zbog zdravlja ne može. Nažalost, nikad ti dogovori nisu uspjeli.’

Objavljeno

|

Sanja Doležal (screenshot: Kuhari/Youtube)

Ove godine, 2019., napunilo se 50 godina od osnutka grupe Novi fosili. Grupu su 1969. osnovali Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago. U povodu te obljetnice Novi fosili održat će koncert 1. listopada u dvorani Vatroslav Lisinski. Bend, potvrdila je to Sanja Doležal za Večernji list, neće nastupiti pod svojim imenom, jer je ime zaštitio Rajko Dujmić s kojim više nisu u dobrim odnosima.

„Nećemo nastupati pod imenom Novi fosili, samo pričamo priču o Novim fosilima. Rajko je zaštitio to ime bez znanja Marinka Colnaga koji je još jedini živući osnivač benda i još je na snazi zabrana korištenja imena. Pjesme možemo pjevati, kao što mogu i svi drugi, jer Rajko je autor glazbe, a stihove su pisali mnogi pjesnici i tekstopisci, primjerice Stevo Cvikić, Zrinko Tutić, Nenad Ninčević, Momčilo Popadić, Dea Volarić i mnogi drugi“, objasnila je Doležal.

„Preko odvjetnika i organizatora kontaktirali smo nekoliko puta ovih godina s Rajkom, nudili rješenje i željeli dogovor. Isto tako bila nam je želja da Rajko bude na ovom koncertu, barem kao počasni gost, ako zbog zdravlja ne može. Nažalost, nikad ti dogovori nisu uspjeli. Nismo ga posjetili u zatvoru“, kaže pjevačica. Za Večernji je rekla da su, uz Zagreb, potvrđeni koncerti u Ljubljani i Beogradu.

Podsjetimo, Rajko Dujmić (63), se od 1. srpnja nalazi u remetinečkom pritvoru pod sumnjom da je s više od dva promila alkohola u krvi prijetio smrću i nanio lakše ozljede supruzi Snježani Šimek Dujmić. Produljen mu je istražni zatvor do 1. listopada zbog opasnosti od ponavljanja djela.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.