Prati nas

Mozaik

Napokon!

Rodila je blizance u 74. godini: ‘Čekala sam skoro šest desetljeća!’

‘Stalno je bila pod nadzorom kardiologa, pulmologa, ginekologa i nutricionista. Carski rez smo izveli zbog toga što bi prirodni porođaj u njenoj dobi bio težak.’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Christian Bowen/Unsplash

Erramatti Mangayamma (74) iz indijskog sela Nelaparthipadu rodila je jučer blizance, javlja Hindustan times. Njen suprug, E Raja Rajo star je 80 godina.

“Ne mogu kazati koliko sam sretna. Ove bebe su me upotpunile. Čekala sam šest desetljeća i tomu je došao kraj. Više me nitko ne može nazivati jalovom”, kazala je novopečena majka.


“Carski rez je obavljen bez problema. Majka i djeca su dobro, zdravo i nema nikakvih komplikacija. Za svaki slučaj, majka je smještena na intenzivnu skrb dok se ne oporavi od stresa”, izavio je novinarima dr. Sanakkayala Umashankar, direktor bolnice u kojoj je porođaj obavljen.

Kako je objašnjeno, majka nije imala kroničnih bolesti pa su cijela trudnoća i porođaj prošli besprijekorno. Liječnik zato vjeruje da će i postporođajni period proći bez problema. Majka, za sada, ne može dojiti djecu, no zahvaljujući banci mlijeka, djeca će započeti život bez formule.

Bila je dobra kandidatkinja za postupak

Poljoprivrednici Mangayamma i Raja Rao vjenčali su se davne 1962. godine. “Nije mogla zanijeti, čak ni nakon brojnih posjeta liječnicima. Čak i nakon što je ušla u menopauzu prije 25 godina, želja za majčinstvom nije minula. Prošle je godine saznala da je njena susjeda zatrudnjela u 55. godini zahvaljujući potpomognutoj oplodnji, nakon čega nam se obratila za pomoć. Iznenadila nas je njena snaga volje. Podvrgli smo je svim pretragama i zaključili da je dobra kandidatkinja za postupak”, objasnio je Umashankar.

Jajna stanica uzeta je od darovateljice, a oplođena je spermom 80-godišnjeg supruga. Srećom, sve je prošlo sjajno već u prvom pokušaju, priopćeno je iz bolnice, pa je već u siječnju potvrđena trudnoća. Od tada su je liječnici držali pod strogom paskom u bolnici, kako bi se izbjegle moguće komplikacije.

“Stalno je bila pod nadzorom kardiologa, pulmologa, ginekologa i nutricionista. Carski rez smo izveli zbog toga što bi prirodni porođaj u njenoj dobi bio težak”, kazao je liječnik. Više pogledajte u video prilogu:

.

Show

Jimmy Stanić je u studiju i ponovno snima, pridružila mu se i Barbara

Istinska legenda hrvatske glazbe, Jimmy Stanić (91), ponovno je u studiju gdje s Orkestrom Josipa Cvitanovića snima novi album. Na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni Jimmy Stanić ponovno je u studiju, što je vijest koja će sigurno razveseliti njegove brojne obožavatelje. Stanić (91) u studiju Croatia Recordsa snima novi album zajedno s Orkestrom Josipa Cvitanovića, a na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Život ove istinske ikone hrvatske glazbe sve je samo ne dosadan i uobičajen. Iako je s vremenom postao gotovo zaštitni znak Zagreba, rodom je iz Dubrovnika, što je možda manje poznato. Živi u Utrinama, iako je zapravo s Trešnjevke. Onu legendarnu bubu više ne vozi, iako ga je vjerno služila čak 30 godina.


Jimmy Stanić se oženio tek u 61. godini, a do 55. živio je kao pravi dečko – s mamom. Susret sa svojom suprugom Barbarom Trohar ovako je opisao: “Ugledao sam je s leđa, a potom pohitao da je vidim i s prednje strane”. Nije se, kaže, ranije ženio jer je čekao pravu i – dočekao je. 

No kao i u svakom braku, i u njihovom ima trzavica, ali sve se to brzo riješi. ”Naljutim se, ali ne mogu reći da se to na meni vidi. Naljute me neke stvari, ali onda ja to s Barbarom rešim”, kazao je Stanić.

Iako mu se bogata karijera proteže na više desetljeća i obilježena je brojnim hitovima poput “Prolazi sve…”, “Kobila Suzy”, “Prsluk pucam”, “Pokloni svoj mi foto”, “Dimnjačar” i mnogim drugima, od glazbe se, priznaje, nije obogatio.

”Ne, nažalost. Ja volim pevati. Nisam nikad nikom rekel – morate mi tolko platiti, inače ne bum peval. Rekel sam: ‘kolko možete tolko mi platite, jebi ga’. U Bosni mi je jedna gatara gatala pa mi veli: ‘dečko, ti ne buš nikad imal gomilu love, al – uvek bu ti kapalo…’ I, tak je do danas”, rekao je svojedobno za Jutarnji.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP