Prati nas

Mozaik

Zajednička starost

Sedam prijateljica kupile su veliku kuću u kojoj će živjeti kad odu u mirovinu

Svatko umirovljeničke dane zamišlja drugačije: neki bi putovali, drugi se osamili u vlastitom domu. No sedam prijateljica iz Kine svoju je starost zamislilo ponešto drugačije. Zajednički su kupile veliku kuću i preuredile je te u njoj planiraju živjeti kad odu u penziju.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Kako zamišljate svoju starost? Hoćete li živjeti tamo gdje živite sada ili se planirate preseliti? A što kažete na ideju da uselite u zajedničko kućanstvo s nekoliko najboljih prijatelja?

Upravo to je odlučila grupa prijateljica iz Kine koje su zajedno kupile veliku nedovršenu kuću u predgrađu Guangzhoua. Zdanje površine 700 kvadratnih metara završile su i uredile po svom ukusu te u nju planiraju useliti kad budu u mirovini.

Kuća je nakon uređenja apsolutno prekrasna. Dovoljno je velika pa svaka od sedam žena ima svoju sobu, a postoje zajedničke prostorije za objedovanje, druženje pa čak i meditaciju. Kako prijateljice imaju istančan ukus, a ni financije im nisu problem, većinu namještaja uvezle su iz Maroka i Indije. Kuću odlikuju veliki prozori zbog čega ima puno dnevnog svjetla, a samo zdanje okruženo je zelenilom.

Iako su još daleko od mirovine, prijateljice su već sada počele učiti vještine koje će im pomoći kasnije u zejdničkom životu pa tako jedna uči kako uzgajati povrće, druga uči kuhati, treća osnove kineske medicine i tako redom. “Drugi samo pričaju o tome, a mi smo to učinile”, zadovoljno komentiraju svoje djelo. Više pogledajte u priloženom videu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.