Prati nas

Ljubav

Može se

‘Imam 70 godina. Seks je kao vino, nikada nije bio bolji!’

‘Njemu su prepisani lijekovi za potenciju, ali on ih je odbacio. Nuspojave su bile jake, a mi smo uživali u odnosu takvom kakav je bio.’

Objavljeno

|

foto: Sabine van Erp/Pixabay

“Imam 70 godina, a moj partner ima 79. Upoznali smo se kada je iza mene bilo već desetljeće života udovištva. Nisam tražila vezu i nije me zanimao seks”, napisala je čitateljica The Guardiana. Naime, ovaj britanski dnevnik svakoga tjedna objavljuje po jedno pismo čitatelja, a na temu ljubavnog života.

“Znali smo se 15 godina, a duboki razgovori koje smo počeli voditi doveli su do intimnosti. Smatrala sam da sam fiziološki nesposobna za potpuni tjelesni užitak i posve me je iznenadila moja tjelesna reakcija na zagrljaje i poljupce. Na vlastito iznenađenje, imala sam tek malobrojne kočnice i potpuno smo se predali ugodnom tjelesnom odnosu”, navodi čitateljica.

“Isprva, nije to bio potpuni spolni odnos. Njemu su prepisani lijekovi za potenciju, ali on ih je odbacio. Nuspojave su bile jake, a mi smo uživali u odnosu takvom kakav je bio. Postepeno, primjetili smo da se stvari mijenjaju. Porast samopouzdanja i povjerenja rezultirao je potpunijim iskustvom. Uspjeh i zadovoljstvo stvorili su svoj začarani krug. Osjetila sam da se ne moram povinovati vlastitim ili tuđim idejama o tome što bi uspješan seksualni odnos trebao biti. Davanje i primanje ljubavi i zadovoljstva bili su dovoljni.”

“Sada uživamo u seksu na kojem bi nam pozavidjeli desetljeća mlađi ljudi, potpuno i bez umjetnih pomagala. Da mi je, kad sam imala 30, netko rekao da ću sa 70 više i češće uživati u seksu, vjerojatno bih bila u nevjerici i blago zgađena. Ali, vjerujte mi, seks je poput vina. S godina postaje zreliji. A usput sam se i zaljubila”, zaključuje ova 70-ogodišnjakinja.

Povjerljivo: Kakav je vaš seks u zrelim godinama?

Svjesni smo da se radi o delikatnoj stvari, stoga vam nudimo mogućnost da nam potpuno anonimno kažete kako izgleda vaš spolni život u zrelim godinama. Napišite nam svoja iskustva. Mi ćemo vaše pismo urediti i objaviti, a vi ćete moći pročitati reakcije na njega i savjete drugih čitatelja. Ponekad je dovoljno ispričati priču da biste stvari vidjeli jasnije ili pomogli drugima. Pišite nam putem anonimne stranice koju zovemo Povjerljivo (klikni ovdje).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.