Prati nas

Vijesti

Poseban prijevoz

Zagreb: Vozni red tramvaja i autobusa za Sve svete

Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Objavljeno

|

Mirogoj (foto: Viktor Juric/Unsplash)

Na blagdan Svih svetih, u petak, 1. studenoga, u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored, objavio je ZET.

Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića.

Autobusi

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u petak, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

  • Kaptol – Mirogoj,
  • Kaptol – Mirogoj – Krematorij,
  • Kvaternikov trg – Srebrnjak,
  • Dubrava – Miroševec,
  • Dubec – Markovo Polje i
  • Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Do Mirogoja i krematorija

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će uspostavljene u petak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Do Miroševca

Od subote, 26. listopada, ZET će prema potrebi uključivati dodatne autobuse na redovne linije koje prometuju u zoni groblja, dok će izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovati u petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.

Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava.

Do Markovog polja

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će u petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati.

Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje.

Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i u Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Detaljan vozni red i upute potražite ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.