Prati nas

Vijesti

Obećanje

Aladrović obećao predsjednici SUH-a da će pomoći oko dizanja cenzusa za dopunsko

Petrović je Aladroviću kazala kako je jučer razgovarala s ministrom financija Zdravkom Marićem o kompromisnom prijedlogu da se cenzus poveća sa 1.939 na 2.000 kn. Zamolila je Aladrovića da podrži to kompromisno rješenje.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: N1)

I ovoga četvrtka ministre pred Banskim dvorima dočekali su članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH). Već treći tjedan zaredom u središtu hrvatske političke moći traže povećanje prihodovnog cenzusa za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Na taj bi se način izbjeglo da prilikom svakog simboličnog usklađivanja mirovina tisuće umirovljenika ostanu bez dopunskog osiguranja.

“Bili ste na pregovorima s umirovljeničkim udrugama i dobro znate da tražimo kao prioritet da se poveća prihodovni cenzus dopunskog zdravstvenog osiguranja. Hoćete li pomoći da se to dogodi?” pitala je ministra mirovinskog sustava Josipa Aladrovića (HDZ) predsjednica SUH-a Jasna Petrović.

Ministar je odgovorio potvrdno i dodao: “Razgovarali smo o tome na sastancima i naravno da ćemo pomoći. Kao što znate, tu je uključeno i Ministarstvo financija i Ministarstvo zdravstva i dat ćemo sve od sebe da taj cenzus povećamo najviše moguće unutar naših fiskalnih mogućnosti.”

Jasna Petrović (foto: Sandro Bura)

Petrović je Aladroviću kazala kako je jučer razgovarala s ministrom financija Zdravkom Marićem o kompromisnom prijedlogu da se cenzus poveća sa 1.939 na 2.000 kn. Zamolila je Aladrovića da podrži to kompromisno rješenje.  “Da o tome smo razgovarali i s ministrom Marićem i očekujem neko rješenje u tom smjeru, naravno, ako to bude moguće”, odgovorio je ministar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.