Prati nas

Mozaik

Koliko je sati?

Mladi sve teže čitaju satove s kazaljkama. To su budući premijeri, liječnici, učitelji…

Stručnjaci tvrde da je to posljedica korištenja digitalnih satova i pametnih telefona koja radikalno mijenja i urarsku industriju.

Objavljeno

|

Jenn Lopez/Unsplash

Mladi sve manje razumiju satove s kazaljkama pa je istraživanje pokazalo da samo polovica onih u dobi od 18 do 24 godine bez probleme očitavaju vrijeme s tradicionalnih ura. U starijoj generaciji (25-43) petina ih ima sličan problem.

Istovremeno, samo 4 posto starijih od 55 godina više ne znaju očitati ‘cagere’. Pokazalo je to istraživanje na više od 2.000 ispitanika koje je provela tvrtka YouGov. Odaslano je upozorenje da bi mladi ljudi mogli uskoro u potpunosti izgubiti razumijevanje satova s kazaljkama.

Stručnjaci tvrde da je to posljedica korištenja digitalnih satova i pametnih telefona koja radikalno mijenja i urarsku industriju. Britanski proizvođač ručnih satova Marloe kaže da je digitalno u današnje vrijeme primarno. Oliver Goffe, suosnivač kompanije upozorava: “To su budući premijeri, liječnici i učitelji. Činjenica da neće znati koliko je sati, ako izgube mobitel, mogla bi biti problem.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.