Prati nas

Mozaik

Koliko je sati?

Mladi sve teže čitaju satove s kazaljkama. To su budući premijeri, liječnici, učitelji…

Stručnjaci tvrde da je to posljedica korištenja digitalnih satova i pametnih telefona koja radikalno mijenja i urarsku industriju.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Jenn Lopez/Unsplash

Mladi sve manje razumiju satove s kazaljkama pa je istraživanje pokazalo da samo polovica onih u dobi od 18 do 24 godine bez probleme očitavaju vrijeme s tradicionalnih ura. U starijoj generaciji (25-43) petina ih ima sličan problem.

Istovremeno, samo 4 posto starijih od 55 godina više ne znaju očitati ‘cagere’. Pokazalo je to istraživanje na više od 2.000 ispitanika koje je provela tvrtka YouGov. Odaslano je upozorenje da bi mladi ljudi mogli uskoro u potpunosti izgubiti razumijevanje satova s kazaljkama.


Stručnjaci tvrde da je to posljedica korištenja digitalnih satova i pametnih telefona koja radikalno mijenja i urarsku industriju. Britanski proizvođač ručnih satova Marloe kaže da je digitalno u današnje vrijeme primarno. Oliver Goffe, suosnivač kompanije upozorava: “To su budući premijeri, liječnici i učitelji. Činjenica da neće znati koliko je sati, ako izgube mobitel, mogla bi biti problem.”

.

Show

Ivo Amulić (58) iz izolacije: ‘Supruga bez problema podnosi trudnoću. Jedva je to dočekala’

Bitno je u ovoj situaciji zadržati pozitivan duh, ističe Ivo, te svaki trenutak posvetiti svojim najmilijima ali i strogo se držati uputa stručnih osoba, jer jedino tako možemo zajedno pobijediti.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ivo Amulić (58), pjevač popularne Klape Rišpet za Novu TV je otkrio kako se snalazi u izolaciji. Ovo su posebni dani za njega, s obzirom da on i njegova supruga Sandra Kekez čekaju dolazaka na svijet kćeri Dine.

“Da ne vidim na njoj nekih vidljivih fizičkih promjena, ne bi ni znao da je u drugom stanju jer ona to sve dobro podnosi, nema nikakvih problema. Dapače, jedva je to dočekala. Tako da i ako ima nekakvih problema ona to ne pokazuje”, priča Ivo.


Iako je prije nešto manje od mjesec dana Klapa Rišpet održala svoj koncert života sada je pjesma barem što se tiče javnih nastupa utihnula. Ivo ističe kako ipak ne prođe dan da se ne čuje s ostalim članovima klape.

Bitno je u ovoj situaciji zadržati pozitivan duh, ističe Ivo, te svaki trenutak posvetiti svojim najmilijima ali i strogo se držati uputa stručnih osoba, jer jedino tako možemo zajedno pobijediti.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP