Prati nas

Mozaik

razuzdana zabava

Striper s velikim bicepsima razveselio je štićenice staračkog doma

Među željama koje su štićenici jednog brinaskog doma umirovljenika objesili na ‘drvo želja, našla se i ona da ih posjeti striper i pokaže svoje mišićavo tijelo. Iako je želja neuobičajena, zaposlenici su želju ispunili – na radost svih štićenica doma.

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: CareUK/BBC

Osoblje staračkog doma u engleskom gradiću u okrugu Suffolk ispunilo je želju svojoj štićenici koja je poželjela nastup stripera s “velikim prsima i velikim bicepsima”, javlja BBC. Žena je postavila svoju želju na drvo želja u staračkom domu i zauzvrat dobila priliku da uživa u striptizu nabildanog frajera.

Upravitelji doma su izjavili da većina ljudi poželi nešto poput izleta na plažu ili finog popodnevnog čaja, međutim ipak su odlučiti izaći u susret neobičnoj molbi koja je podrazumijevala svlačenje “vatrogasca”.


Striper vatrogasac je odradio svoj razuzdani nastup te se svukao se u gaćice pritom raspametivši ženski dio populacije doma. “Bilo je sjajno – voljela bih da nas može posjećivati svaki dan”, rekla je štićenica doma čija je želja ispunjena. “Opet sam se osjećala kao mlada žena, uživala sam u svakoj sekundi.”

Upraviteljica doma Sharlene Van Tonder izjavila je da život u staračkom domu nije samo pletenje ili gledanje televizije, kao i da “u domu nastoje eliminirati ograničenja kako bi svaki dan mogao biti drugačiji i zabavan.” Ipak, priznala je da je nauljeni nabildani golać bio sve samo ne tipični posjetitelj staračkog doma.

.

Mozaik

Kane Tanaka (117) je najdugovječnija Japanka – uživa u svakom danu

Svoju dugovječnost je u petak proslavila pijući omiljeno piće – Coca Colu, odjevena u majicu na kojoj je otisnuto njeno lice, a koju joj je darovao njen unuk – šezdesetogodišnji Eiji.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Japanka Kane Tanaka, koja je prema Guinessovoj knjizi rekorda najstarija osoba na svijetu, postavila je ove subote novi rekord. Postala je najdugovječnija Japanka svih vremena sa navršenih 117 godina i 261 danom.

Rekord je držao njen sunarodnjak Nabi Tajima, stanovnik otoka Kikai, no on je preminuo u travnju 2018. godine, prema podacima koje je objavilo tamošnje Ministarstvo zdravlja, rada i socijalne skrbi.


Gospođa Tanaka je rođena 2. siječnja daleke 1903. godine kao sedmo od ukupno devetero djece u obitelji. Rođena je prerano, a dojila ju je žena koja joj nije bila biološka majka. Tijekom Drugog svjetskog rata radila je u trgovini zajedno sa suprugom Hideom. Do kraja rata umrli su joj i suprug i sin.

Kane Tanaka se umirovila u 63. godini. Sedamdesetih je boravila u Sjedinjenim Državama gdje ima nekoliko nećaka i nećakinja. U 103. godini dijagnosticiran joj je karcinom debelog crijeva koji je pobijedila. Sa 107. godina napisala je knjigu u kojoj govori o dugovječnosti. Sada živi u domu za stare i nemoćne u Fukuoki na jugozapadu Japana. Titulu najstarije Zemljanke ponijela je u ožujku prošle godine.

Svoju dugovječnost i rekord najdugovječnije Japanke proslavila je pijući omiljeno piće – Coca Colu, odjevena u majicu na kojoj je otisnuto njeno lice, a koju joj je darovao njen unuk – šezdesetogodišnji Eiji. “Čak i usred pandemije koronavirusa, moja baka je dobre i čini se da uživa u svakome danu. Kao obitelj smo sretni i ponosni na njen rekord”, kazao je Eiji.

Podsjetimo, prije dvije godine, na pitanje koji joj je dio života najdraži, odgovorila je: “Ovaj, sada.” Ova drevna starica kaže da bi voljela još poživjeti i proslaviti 120. rođendan. Rado krati vrijeme matematičkim igrama i kaligrafijom.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP