Prati nas

Vijesti

Hitno

Zbog slučaja ‘Zelena oaza’ SUH traži hitnu sjednicu Nacionalnog vijeća za umirovljenike

Nefunkcioniranje sustava i prebacivanje loptice – riječi su kojima je SUH opisao ono što smo vidjeli nakon tragedije u Andraševcu.

Objavljeno

|

screenshot: N1

Povodom tragedije Zagorju u kojoj je šest nepokretnih starih osoba izgorjelo u požaru nelegalnog staračkog doma, oglasio se Sindikat umirovljenika Hratske. Zajedno s Maticom umirovljenika Hrvatske traži hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

“Javnost je mogla svjedočiti nefunkcioniranju sustava i prebacivanju loptice odgovornosti te je zbog toga potrebna hitna javna sjednica na kojoj će se razmotriti nesuglasja u sustavu i preporučiti potrebne mjere. Na sjednici Nacionalnog vijeća treba, uz dodatne predstavnike ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pozvati i pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predstavnike Krapinsko-zagorske županije, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i druge relevantne subjekte“, stoji u priopćenju SUH-a.

Podsjetimo, krapinsko zagorski župan Željko Kolar odbacuje odgovornost za ovaj slučaj te tvrdi da je za sve kriv sustav koji je loše postavljen. “Ovaj dom nije na ovoj adresi Dolinska 22, niti glavni niti pomoćni objekt, nisu imali dozvolu za rad. Shodno tome, nismo im izdali dozvole za početak rada. A kako je to moguće? To nije u našoj nadležnosti. Na temelju zahtjeva, formiram komisiju koja izlazi na teren i izašla je na adresu Dolinska 8 te je 2012. izdana dozvola za osam osoba. Iduće godine izdana je dozvola za proširenje kapaciteta za još pet korisnika. Također su zadovoljeni uvjeti pa smo izdali papire. Samo za adresu Dolinska 8 i za 13 korisnika”, kazao je Kolar za RTL.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.