Prati nas

Vijesti

Savjet iskusnijeg kolege

Mesić: Kolinda je selila ured uz folklorne igre, ali Milanović se ne smije zatvoriti na Pantovčak

Ona je postala popularna kao navijačica, ali nije time Hrvatska nešto dobila zato što navija za Hrvatsku, kazao je Mesić.

Objavljeno

|

Posljednji predsjednik Jugoslavije
Stipe Mesić (screenshot: RSE/Youtube)

Bivši predsjednik u dva mandata, Stjepan Mesić, komentirao je predsjednicu na odlasku, ali i predsjednika u dolasku za program N1 televizije.

“Zoran Milanović je naslijedio sada gospođu Kolindu Grabar-Kitarović, doduše, na jedan interesantan način, jer je predsjednica, za razliku i od Josipovića, i mene više estradizirala tu funkciju. Ona je uvela nešto što ne znam da ima negdje na svijetu. Izmještala je predsjednički ured pa je išla po županijama uz svu pompu, uz vojsku, uz glazbu, uz folklorne igre i tako dalje. Mislim da će on biti u tom smislu vrlo umjeren, on je ozbiljan čovjek i ozbiljno shvaća tu funkciju”, rekao je Mesić.

“Pozitivno je to što je ipak žena došla na mjesto predsjednika Hrvatske i na početku to je već, da tako kažem, malo gubilo smisao da jedna struktura ljudi, dakle, napada državnu vlast, stavlja šator pred ministarstvo, drugim riječima, želi rušiti tu vlast, dovodi plinske boce na ulicu i sada predsjednica izabrana i dolazi im na noge. To otpočetka nije bilo dobro. Ali dobro, možda je malo pretjerala s onim navijanjem, tako da je ušla u povijest kao najveća navijačica, ali to nije posao predsjednice. Ona je postala popularna kao navijačica, ali nije time Hrvatska nešto dobila zato što navija za Hrvatsku”, tvrdi bivši predsjednik.

Mesić pak upozorava kako Milanović ne bi trebao ući u drugu krajnost te da se ne smije zatvoriti na Pantovčak i ne izlaziti među građane.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.