Prati nas

Vijesti

Higijena je pola zdravlja

Nove preporuke: Perite ruke nakon bankomata i POS uređaja. I ne rukujte se

Broj oboljelih u Hrvatskoj popeo se na šest, a Stožer civilne zaštite RH građanima preporučuje nove mjere obrane od virusa.

Objavljeno

|

Povećanje mirovina u Federaciji
foto: Michal Jarmoluk/Pixabay

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je još jedna osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o bliskoj osobi prethodno oboljele osobe u Rijeci, odnosno trećeoboljelog u Hrvatskoj. Broj oboljelih popeo se na šest.

Prema riječima Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, nova zaražena osoba ima blage simptome i osjeća se dobro. Ostalo dvoje bolesnika u Rijeci također su dobro, s minimalno povišenom temperaturom i bez progresije simptoma.

Stožer je izdao nove preporuke građanima. Preporučuju da se za vrijeme trajanja epidemije ne rukuju te da nakon korištenja bankomata i POS uređaja obvezno operu ruke. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.