Prati nas

Zdravlje

Sapun i voda

Otkriven je način prijenosa koronavirusa

Agencija Xinhui javlja da su mnogi pacijenti zaraženi koronavorusom patili samo od proljeva a ne od klasičnih simptoma poput vrućice.

Objavljeno

|

Kako se obraniti od koronavirusa?
foto: Free To Use Sounds/Unsplash

Kineski znanstvenici pronašli su koronavirus u izmetu i tkivu anusa oboljelih što može objasniti i potencijalni put prijenosa. Zajedničko istraživanje Vuhanske Sveučilišne bolnice i Kineske akademije znanosti sugerira da se bolest prenosi i neopranim rukama nakon nužde, objavila je kineska državna izvještajna agencija.

Ovo otkriće ne čudi, budući da su na istom tragu bili i američki znanstvenici, objavile su kineske zdravstvene vlasti. Naime, istraživanje objavljeno 31. siječnja u stručnoj publikaciji New England Journal of Medicine potvrđuje da je izmet prve zaražene osobe u Sjedinjenim Državama pozitivan na virus.

Agencija Xinhui javlja da su mnogi pacijenti zaraženi koronavorusom patili samo od proljeva a ne od klasičnih simptoma poput vrućice.

Premija riječima Shih Shin-ru, šefice Istraživačkog centra za virusne bolesti na Sveučilištu Chang Gung, borba protiv ove zaraze mogla bi biti puna izazova. Tajvanski stručnjaci savjetuju ljudima da ispiru zahodske školjke, ali poklopljene, kako se zarazne čestice ne bi kapljično širile u prostor. Virus može u zraku preživjeti dva do tri sata, dok na površinama objekata opstaje i do pet dana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.