Prati nas

Show

A dobra stara vremena?

Posvađani Fosili: Rajko Dujmić će tražiti naknadu od bivših kolega iz benda

Podsjetimo, u listopadu 2014. godine Sanja Doležal, Marinko Colnago, i Vladimir Kočiš Zec objavili su da je grupa prestala s radom zbog Dujmićeve borbe s ovisnošću.

Objavljeno

|

Rajko Dujmić (screenshot: HDS ZAMP/Youtube)

Iako se, bar na trenutak, činilo da Novim fosilima ide nabolje, situacija je daleko od toga. Potvrđuje to najnoviji istup supruge Rajka Dujmića, Snježane Dujmić koju ljuti to što ostali članovi benda koriste ime Novi Fosili, usprkos zabrani suda.

Kako javlja Gloria, na oglašavanje je Snježanu ponukala najava koncerta Sanje Doležal, Marinka Colnaga i Vladimira Kočiša Zeca u petak, na Valentinovo. Na plakatu se najavljuje kako će se izvoditi ‘Najveći hitovi grupe Novi fosili’, a u manjem fontu istaknuta su imena spomenutih izvođača – Sanje, Marinka i Vladimira.

“Trgovački sud donio je privremenu mjeru zabrane korištenja imena ‘Novi fosili’, i bilo koje izvedenice koje podsjećaju ili asociraju na ‘Nove fosile’. Rajko će tražiti za sve nastupe do sada svoj dio kao četvrti član grupe. Odlukom da Rajko više nije član grupe 2014. godine Rajkov odvjetnik je predložio da mogu koristiti ime uz naknadu od koncerata kao četvrtog člana, na što Sanja, Zec i Marinko nisu pristali”, rekla Snježana Dujmić za Gloriju. Predmet je na trgovačkom sudu od 2015. godine, a svi pokušaji nagodbe nisu urodili plodom.

Podsjetimo, u listopadu 2014. godine Sanja Doležal, Marinko Colnago, i Vladimir Kočiš Zec objavili su da je grupa prestala s radom zbog Dujmićeve borbe s ovisnošću.

“Jedino što ću reći jest da mi je žao da se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su Novi fosili, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svojem postojanju. Dakle 1969. godine naš Marinko Colnago i Slobodan Momčilović osnovali su Nove fosile. Nemojmo zaboraviti da je Rajko Dujmić genijalac, najbolji stvaratelj glazbe na ovim prostorima. Njegov je opus nešto što je rijetko tko napravio. Međutim, nažalost, bori se s bolešću i to je jedini razlog”, objasnila je prošle godine Večernjem listu Sanja Doležal.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.