Prati nas

Vijesti

Isplata mirovina

Erste banka privremeno otvara dodatne poslovnice kako bi se isplatile mirovine

Trenutačno 82 posto umirovljenika, klijenata banke, posjeduje debitnu karticu, dok je ostalima omogućeno podnošenje zahtjeva za nove kartice pozivom u kontakt centar.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Google Maps

Da bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, koje će isplaćivati od 3. travnja, Erste banka je uz trenutačno otvorenih 80 poslovnica odlučila privremeno otvoriti dodatnih 12, piše Večernji list.

Posrijedi su poslovnice u manjim mjestima i gradovima u kojima umirovljenici koji se ne služe digitalnim kanalima nemaju alternative, a ostat će otvorene do 6., odnosno 7. travnja.


Poslovnice se ne otvaraju isključivo za umirovljenike, ali će oni imati prioritet, a na lokacijama gdje se očekuje dolazak većeg broja klijenata, banka će surađivati s lokalnim centrima civilne zaštite. Trenutačno 82 posto umirovljenika, klijenata banke, posjeduje debitnu karticu, dok je ostalima omogućeno podnošenje zahtjeva za nove kartice pozivom u kontakt centar.

Pružena im je i opcija narudžbe kartice uz SMS PIN opciju čime će im kartica biti poslana na kućnu adresu, a PIN mogu zatražiti putem SMS poruke. Na karticu u prosjeku čekaju između pet i sedam radnih dana.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP