Prati nas

Vijesti

Isplata mirovina

Erste banka privremeno otvara dodatne poslovnice kako bi se isplatile mirovine

Trenutačno 82 posto umirovljenika, klijenata banke, posjeduje debitnu karticu, dok je ostalima omogućeno podnošenje zahtjeva za nove kartice pozivom u kontakt centar.

Objavljeno

|

screenshot: Google Maps

Da bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, koje će isplaćivati od 3. travnja, Erste banka je uz trenutačno otvorenih 80 poslovnica odlučila privremeno otvoriti dodatnih 12, piše Večernji list.

Posrijedi su poslovnice u manjim mjestima i gradovima u kojima umirovljenici koji se ne služe digitalnim kanalima nemaju alternative, a ostat će otvorene do 6., odnosno 7. travnja.

Poslovnice se ne otvaraju isključivo za umirovljenike, ali će oni imati prioritet, a na lokacijama gdje se očekuje dolazak većeg broja klijenata, banka će surađivati s lokalnim centrima civilne zaštite. Trenutačno 82 posto umirovljenika, klijenata banke, posjeduje debitnu karticu, dok je ostalima omogućeno podnošenje zahtjeva za nove kartice pozivom u kontakt centar.

Pružena im je i opcija narudžbe kartice uz SMS PIN opciju čime će im kartica biti poslana na kućnu adresu, a PIN mogu zatražiti putem SMS poruke. Na karticu u prosjeku čekaju između pet i sedam radnih dana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.