Prati nas

Zdravlje

Zbunjujući signali

Izaći na zrak ili ostati doma? Koju preporuku Stožera poslušati? Odgovara ministar Vili Beroš

Građani su zbunjeni porukama s konferencija za medije gdje se ističe i kako je dobro izaći na zrak, ali i naglašava da svi ostanemo doma.

Objavljeno

|

Vili Beroš (screenshot: HRT)

“Stiže nam povoljno vrijeme. Dobro je izaći van. Na otvorenom se virus teže prenosi nego u zatvorenim prostorima. Samo se ne smijete grupirati.” Izjavio je to u petak član Nacionalnog stožera civilne zaštite i šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Na redovnoj konferenciji za medije pored je njega stajao šef Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je odmah dodao: “Nemojte da vas lijepo vrijeme izmami van. Pravilo je – ostanite doma!”

Građani su zbunjeni ovakvim porukama s konferencija za medije gdje se ističe i kako je dobro izaći na zrak, ali i naglašava da svi ostanemo doma. Ministar zdravlja Vili Beroš komentirao je nastalu situaciju za Novu TV.

”Dobro je šetati, ali sami. Šetnja u društvu nikako nije poželjna. Ako šetate morate svakako biti dovoljno udaljeni od drugih ljudi, a nije realno očekivati da, ako po lijepom vremenu izađete van, budete sami na Jarunu ili na splitskoj Rivi. Zato je ipak bolje ostati doma. Ako ćete na ribolov možete sami, nikako u društvu”, kaže ministar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.