Prati nas

Vijesti

Nije jeftino

Kazne za nepoštivanje samoizolacije i do 8.000 kuna

Uskoro bi na kućne adrese onih kojima je izrečena samoizolacija trebala pokucati kontrola. Tko ne bude doma, platit će kaznu.

Objavljeno

|

foto: Tim Mossholder/Unsplash

Mjere obrane od koronavirusa propisuju i samoizolaciju onih koji su bili u kontaktu s inficiranima. No čini se da ovo zatvaranje u domove i prekid izravnih kontakata sa drugima svi ne shvaćaju baš ozbiljno. Tako je u srijedu ujutro muškarac napustio samoizolaciju te odveo dijete na vađenje krvi zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Upravo se zbog toga razmišlja o kažnjavanju nediscipliniranih, a prve informacije o kontrolama koje će na kućnim adresama provjeravati disciplinu dolaze iz Istre.

“Zapriječene su novčane kazne i mislim da se to nikome ne isplati. Kontrola će tražiti jesu li kući, a tko nije tamo, dobit će kaznu”, rekao je čelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Potencijalna kazna može biti i do 8.000 kuna.

Na području Istre izrečeno je preko 1.000 naloga za samoizolaciju. “Apeliram na te ljude da se stave u prostore u kojima moraju biti”, rekao je Kozlevac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.