Prati nas

Vijesti

Sebičnost

Koronašoping: Zaštitari su jutros pohlepnim kupcima otimali kutije zaštitnih rukavica

Zaštitne rukavice bile su na akciji, a hoće li oni koji jutros nisu uspjeli nabaviti svoj paket isto imati priliku napraviti u sljedećih nekoliko dana u službi za kupce – ne znaju.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Clay Banks/ Unsplash

Jesmo li dosita solidarni u kriznim situacijama kao što volimo misliti da jesmo? Odgovor na ovo bi moglo dati pustošenje dućana koje još uvijek traje. Kako su prije par tjedan bezobzirni građana izvlačili vreće i vreće brašna, pakete dezinficijensa pa čak i kartone kvasca iz supermarketa, tako su se jutros Splićani jagmili oko lateks rukavica u Lidlu.

Iako su svi redom održavali distancu jedni od drugih, dobar dio Splićana pokušavao je u svoja kolica utrpati što više kutija zaštitnih rukavica, javlja Slobodna Dalmacija. Gramzljivim kupcima višak kutija na silu je oduzet. Iz kolica su im ga vadili zaštitari i osoblje trgovine. Pravila su bila jasna: svaki kupac ima pravo uzeti samo jedno pakiranje rukavica.


Rukavice su rasprodane prije 8:30, svega pola sata nakon otvaranja. Zaštitne rukavice bile su na akciji, a hoće li oni koji jutros nisu uspjeli nabaviti svoj paket isto imati priliku napraviti u sljedećih nekoliko dana u službi za kupce – ne znaju, piše Slobodna.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP