Prati nas

Vijesti

Čuvajte i poštare, važni su

Pošte skraćuju radno vrijeme

Molimo građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima, nego da se prema njima ponašaju jednako odgovorno kao i prema ostatku zajednice.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Radna vremena svih poštanskih ureda prilagođavaju se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave Hrvatske radit će najdulje do 18 sati, priopćeno je iz Hrvatske pošte.

Zaposlenici se prema području ugroze pojačano opskrbljuju zaštitnim sredstvima (maske i rukavice) i sredstvima za dezinfekciju. Također, u svim su poštanskim uredima uvedena pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati, a sukladno s rizikom uvodi se i ograničenje koliko smije biti korisnika u svakom trenutku u samoj korisničkoj prostoriji.

Maksimalni broj ljudi koji mogu istovremeno biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem aktivnih šaltera u tom poštanskom uredu.

Dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza. Konkretno, poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene uz najavu na portafon. Pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u sustav Hrvatske pošte normalno ih se uručuje.

“Molimo građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima, nego da se prema njima ponašaju jednako odgovorno kao i prema ostatku zajednice. Dogovorom putem portafona može se izbjeći kontakt te uručiti pošiljka”, stoji u priopćenju iz Hrvatske pošte.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.